avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu pot obtine o procura sa-mi scot copilul din tara,ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu pot obtine o procura sa-mi scot copilul din tara,ce modalitati legale ar mai fi?

nu mai stiu nimic de tatal copilului meu de cinci ani,cum pot obtune procura sa ies din tara cu copilul?va rog dati-mi o solutie lgala

Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
rody.rody92, utilizator
rody.rody92 a scris:

[:((:((
[/quot
Poate incercati sa fiti mai explicita.
sa-l aveti in incredintare prin hotarare definitiva si irevocabila, hotarare care se legalizeaza, apoi
Daca tatal minorului nu va da procura, singura solutie e sa il actionati in judecata pt incredintarea minorului. Puteti iesi din tara doar cu hotararea jud. def. si irevoc.
art. 30 lit. c) din Legea nr. 248/2005.

Art. 30. "(1) Organele politiei de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:

c) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori! iesire din tara! duscaandreea duscaandreea este adevarat ca sa schimbat legea? este adevarat ca poti iesi din tara cu copilul minor fara acordul tatalui, daca ai hotorare definitiva si irevocabila? (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un minor euro3 euro3 Buna ziua Actuala mea sotie are un copil dintr-o casatorie anterioara si vrem sa iesim din tara cu minorul,tinind cont ca are o hotarire judecatoreasca de ... (vezi toată discuția)