Buna seara,
Ma confrunt cu o problema si va rog sa ma sfatuiti ce sa fac:
Sunt angajata unei gradinite particulare din luna iunie 2010 si la inceputul lunii iulie am avut un accident in urma caruia mi-am fracturat bratul drept si il am imobilizat in gips. Am solicitat adeverinta de venit de la angajator pentru a mi se acorda concediu medical. Mi s-a eliberat aceasta adeverinta am obtinut si concediul medical de la un doctor din policlinica spitalului Sf. Ioan . Fac precizarea ca doctorul nu mi-a solicitat completarea declaratiei cu adresa unde pot fi gasita in cazul unui control la cererea angajatorului pentru ca in mod logic nu puteam folosi mana la scris . Vreau sa imi spuneti va rog daca asta poate reprezenta o problema in acordarea indemnizatiei pentru CM.?
Problema cu care ma confrunt acum este ca astazi am fost sa imi ridic banii pentru luna trecuta la sediul angajatorului insa acesta refuza sa imi dea banii pe motiv ca nu semnez statul de plata. NU POT FACE ACEST LUCRU.
PRECIZEZ CA NU AM SEMNAT NICI PE LUNA IUNIE STATUL DE PLATA IAR ACUM IMI SOLICITA SA SEMNEZ SI PENTRU LUNA IUNIE ALTFEL REFUZA SA IMI PLATEASCA CONCEDIUL MEDICAL MOTIVAND CA AU NEVOIE DE STATELE DE PLATA SEMNATE PENTRU C.A.S.
VA ROG SA IMI SPUNETI CE POT SA FAC !!!
Multumesc !
Completarea declaratiei la externarea din spital este o obligatie in sarcina medicului, nu a pacientului, eventual d-voastra trebuia doar sa semnati, dupa ce o completa medicul. Pt inexistenta declaratiei poate fi sanctionat doar medicul, nu si paientul. In cazul in care refuzati sa completati declaratia, nu primeati concediu medical.
1. Eu zic ca puteti sa semnati si cu mana stanga, pana se vindeca mana dreapta. Nu puteti sa primiti banii fara o semna undeva de primirea lor.
2. Din OUG 158/2005:
Art. 47 - (1) Constituie contravenţii faptele săvârşite prin încălcarea dispoziţiilor art. 6 alin. (3) şi (4).
(2) Constituie contravenţii următoarele fapte, săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48 - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Art. 49 - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
3. Asadar faceti o sesizare la Casa de Asigurari de Sanatate.
daca nu ajungeti la un consens faceti o reclamatie la itm si cnas,vor lua ei masuri.colegul va dat si textul de lege
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Plata medical
vulpita24
Buna seara eu lucrez la o cantina .Am lucrat de pe data de 8 iunie 2015 pa data de 15 septembrie am fost in spital mi-a fost depistata o tumoare tiroidiana ,un ... (vezi toată discuția)