In unitatea mea se fac disponibilizari masive, mai am un an pana la pensie .Stiu ca in codul muncii ar fi un articol care specifica ca persoanele care mai au cel putin trei ani pana la pensie nu pot fi disponibilizate.A#-osi dori amanunte si daca mai este valabil in cazul meu.Multumesc anticipat!
Daca sunteti functionar public (asa deduc din sectiunea pe care ati ales-o din forum) va putei prevala de prevederile art. 6 din Legea 329/2009.
Aici sunt stipulate criteriile minimale ce trebuie avute in vedere la disponibilizarea functionarilor publici.
In absenta criteriilor, la aplicarea masurii de incetare a raporturilor de munca sau, dupa caz, de serviciu, se vor avea in vedere urmatoarele criterii minimale:
a) daca sunt indeplinite conditiile de pensionare, prevazute de lege;
b) calificativul obtinut la ultima evaluare a performantelor profesionale individuale, realizata in conditiile legii;
c) existenta unor sanctiuni disciplinare, aplicate in conditiile legii;
d) masura sa afecteze mai intai persoanele care nu au copii in intretinere;
e) daca masura ar afecta 2 soti care lucreaza in aceeasi unitate, desfacerea contractului de munca sau, dupa caz, a raportului de serviciu al sotului care are venitul cel mai mic;
f) masura sa afecteze in ultimul rand familiile monoparentale care au in ingrijire copii, intretinatorii de familie, precum si salariatii barbati sau femei care au cel mult 5 ani pana la indeplinirea conditiilor de pensionare;
g) alte criterii stabilite de legi speciale, daca este cazul.