avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizari in sistemul bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizari in sistemul bugetar

In unitatea mea se fac disponibilizari masive, mai am un an pana la pensie .Stiu ca in codul muncii ar fi un articol care specifica ca persoanele care mai au cel putin trei ani pana la pensie nu pot fi disponibilizate.A#-osi dori amanunte si daca mai este valabil in cazul meu.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 6 August 2010
Daca sunteti functionar public (asa deduc din sectiunea pe care ati ales-o din forum) va putei prevala de prevederile art. 6 din Legea 329/2009.
Aici sunt stipulate criteriile minimale ce trebuie avute in vedere la disponibilizarea functionarilor publici.
In absenta criteriilor, la aplicarea masurii de incetare a raporturilor de munca sau, dupa caz, de serviciu, se vor avea in vedere urmatoarele criterii minimale:
a) daca sunt indeplinite conditiile de pensionare, prevazute de lege;
b) calificativul obtinut la ultima evaluare a performantelor profesionale individuale, realizata in conditiile legii;
c) existenta unor sanctiuni disciplinare, aplicate in conditiile legii;
d) masura sa afecteze mai intai persoanele care nu au copii in intretinere;
e) daca masura ar afecta 2 soti care lucreaza in aceeasi unitate, desfacerea contractului de munca sau, dupa caz, a raportului de serviciu al sotului care are venitul cel mai mic;
f) masura sa afecteze in ultimul rand familiile monoparentale care au in ingrijire copii, intretinatorii de familie, precum si salariatii barbati sau femei care au cel mult 5 ani pana la indeplinirea conditiilor de pensionare;
g) alte criterii stabilite de legi speciale, daca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei - functionar public liviucfp liviucfp Am primit preaviz pentru incetarea raportului de serviciu ca urmare a reorganizarii institutiei,prin desfiintarea postului-art.99 alin.(3) L.188/1999,fara sa ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari wsx wsx dupa ce criterii se disponibilizeaza functionarii publici din aparatul propriu de specialitate al primarului?multumesc:(( (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizari marinica71 marinica71 lucrez la stat si vin disponibilizarile,sunt reglementate prin lege criteriile de disponibilizare sau ramane la latitudidea directorilor sa dea afara pe cine ... (vezi toată discuția)