avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Modificari Cod Fiscal
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Modificari Cod Fiscal

Salutare tuturor.
In noile norme de aplicare a CF, se spune:
"Art. 12 (1) Stagiul de cotizare realizat de persoanele prevazute la art. 5 alin. (1) (adica cele care realizeaza venituri de natura profesionala- nota mea) in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale se stabileste prin aplicarea asupra perioadei de cotizare a raportului dintre cota de contributie individuala de asigurari sociale si cota de contributie de asigurari sociale aprobata pentru locurile de munca in conditii normale. "
Eu sunt Intrep.Indiv, impozitat la norma de venit, nu am contract de munca la vreo firma. Prin urmare, stagiul meu de cotizare este 10.5 / 31.3 * perioada de cotizare. Avand in vedere ca am 42 de ani, deci pana la varsta de pensionare mai sunt 65-42 = 23 ani. Daca voi ramane PFA restul vietii, pentru a putea obtine stagiul de cotizare necesar, ar trebui sa mai lucrez 23 ani / (10.5/31.3) = 23 / 0.33 = 69 de ani. Prin urmare, voi putea iesi la pensie la 42 + 69 = 111 ani.
Totusi, cred ca am gresit undeva socoteala. Poate cineva sa-mi spuna unde ?
Merci anticipat .

Alte discuții în legătură

Contributia cas Andreea Calin Andreea Calin Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca stiti care este contributia pentru CAS pe care trebuie sa o plateasca o persoana fizica.De asemenea, as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Contributie cas - punct de pensie? grandanat grandanat Punctele de pensie se caluleaza pe baza contributiei exclusiv a angajatului de 10.5% sau a contributiei totale de 31.3%(10.5% angajat + 20.8 angajator) ? (vezi toată discuția)
Concediu medical conventii civile JaniMari JaniMari Buna dimineata. As avea nevoie de niste lamuriri privind plata concediului medical. Am fost in concediu medical la societatea la care sunt angajata, dar nu ... (vezi toată discuția)