avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... care sunt pasii de urmat pt a divorta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

care sunt pasii de urmat pt a divorta?

Buna ziua,

sunt casatorita de 1 an, eu si sotul meu locuim in casa parintilor lui, nu avem bunuri comune. Eu am un cdredit facut pe numele meu. Cu cateva luni inainte de casatorie cat si dupa, comportamentul lui a devenit ceva inacceptabil pt mine...a avut si perioade de violenta atat verbala cat si fizica. As vrea sa divortez dar nu stiu ce am de facut...m-ar interesa dea asemenea si costuri orientative...stiu ca cererea m-ar costa undeva pe la 300 ron de exemplu...

Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:28, 6 August 2010
Divortul prin acordul partilor poate avea loc daca sunt indeplinite cumulativ 2 conditii si anume:
-sa fi trecut minim un an de la data incheierii casatoriei si
-sa nu fi rezultat copii minori din aceasra casatorie.
Instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al partilor.
Avantajul divortului prin acord este faptul ca instanta va solutiona cererea de divort fara administrarea probelor cu privire la motivele de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot divorta? irineagu irineagu Se poate divorta daca nu sunt decat 2 luni de la cununia civila?Va multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Culpa...comuna sau exclusiva ralu_2008 ralu_2008 in afara de probele pe care le administreaza, exista un temei legal in functie de care judecatorul sa aprecieze desfacerea unei casatorii din culpa comuna sau ... (vezi toată discuția)
Divort neipartasit ivanflorentina50 ivanflorentina50 cum pot sa aflu de pe net daca sotul meu a bagat actele pentru divort (vezi toată discuția)