avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pana cand mai trebuie sa lucrez daca am depus cererea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pana cand mai trebuie sa lucrez daca am depus cererea de pensionare?

am implinit varsta de pensionare pot iesi la pensie ... INTREBARE : dupa ce am depus cererea de pensionare pana cand trebuie sa lucrez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:09, 9 August 2010
Este vorba de o pensie pentru limita de varsta sau de o pensie anticipata partiala.
indiferent de pensie, trebuie sa lucrati (daca doriti) pana primiti decizia de pensie
pana cand vi se comunica decizia
Pensia este pt limita de varsta . "Distinsa si erudita " contabila a primariei ar dori ca o data cu cererea sa merg acasa pt in opinia ei legea s-a schimbat si noua lege asa prevede . Eu personal nu am vazut asa ca am solicitat si alte opinii . Va multumesc frumos =D> Sper sa citeasca si ea legea sau cel putin aceste acomentarii . Daca totusi imi impune sa stau acasa si sa astept decizia ma pot adresa instantei?
1. Contabila stia ea ceva. Prin Legea 49/2010 s-a modificat art.41(5) din Legea 19/2000 care acum suna asa:
"Asiguratii care indeplinesc conditiile prevazute de prezenta lege pentru obtinerea unei pensii pentru limita de varsta, cu exceptia pensiei anticipate si a pensiei anticipate partiale, isi pot continua activitatea numai cu acordul angajatorului."
2. Asa ca vorbiti cu angajatorul daca va accepta sa lucrati pana la primirea deciziei de pensionare.

Alte discuții în legătură

Pensionare conform legii nr. 49/2010 emiliaa emiliaa Un angajat nascut in 10.04.1946 a indeplinit varsta de pensionare in ianuarie 2010. Nu a depus dosar de pensionare la casa de pensii si nici nu va depune el. ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta alexandru andra alexandru andra Un angajat ar tb sa iasa la pensie ptr limita de varsta in ian 2012...cand i se depune dosarul la Casa de Pensii......in Lg 263 spune..ca la data indeplinirii ... (vezi toată discuția)
Modificari prin legea 49 din 2010 geoanca31 geoanca31 1)cum inceteaza CIM al unui salariat pensionat pt. invaliditate, respectiv pensie anticipata?cu ce art. din codul muncii? (vezi toată discuția)