avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Despre CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Despre CEDO

Exista o Comisie la care cetateni se pot adresa inainte de a apela la CEDO?, am auzit de o Comisie care poate aplana situatia conflictuala dintre statul Roman si cetatean, fara sa se mai ajunga la CEDO, este adevarat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:11, 20 August 2010
n=am auzit si cu siguranta daca exista a fost creata cu scopul de a se mai cheltuii niste bani aiurea nu ca sa rezolve ceva
Ginnini lul..., daca ai fost vatamat(a) in jurisdictia din Romania, cand si in ultima cale de atac extraordinara, precazuta CPC, ai caile legale deschise catre CEDO! Asta inseamna sa vezi exact ce trebuie sa scrii in cererea catre CEDO anexand la ea documentele care sa sustina ca au fost incalcate drepturi prevazute in Conventie, pe care instantele din Romania nu le-au respectat!
Revizuirea hotararii judecatoresti nu se poate face decat in conditiile legii.
Guvernul nu poate modifica o hotarare judecatoreasca.
Prin urmare, trebuie sa sesizati CEDO si apoi in cursul procedurii partile se pot intelege daca este vorba despre daune.

avocat Claudiu Lascoschi
Giannini Iulius a scris:

Exista o Comisie la care cetateni se pot adresa inainte de a apela la CEDO?, am auzit de o Comisie care poate aplana situatia conflictuala dintre statul Roman si cetatean, fara sa se mai ajunga la CEDO, este adevarat?

Exista o astfel de institutie, denumita Agentul guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului care funcţionează la Ministerul Afacerilor Externe din luna iulie 2003.
Aceasta institutie încheie, în numele Guvernului României, convenţiile de rezolvare pe cale amiabilă a unei cauze întemeiate pe o cerere individuală împotriva statului român, după ce Curtea îi comunică cererea;

Adica dupa ce instanta internationala este sesizata.
Daca sesizarea CEDO nu se face nu se poate discuta absolut nimic concludent.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

AcÞiune cedo daune morale si materiale miki70_is miki70_is Am avut un proces civil pe care l-am câştigat atât pe fond cât şi în recurs,întrebarea este pot să intentez acţiune directă la CEDO pentru daune ... (vezi toată discuția)
Care este procedura unei plangeri la cedo? ISQKONSULTING ISQKONSULTING as dori sa stiu unde gasesc prezentata procedura pentru o plangere la CEDO (Pasii ,Documentele,si mai ales spetele pe care le Judeca CEDO ) multumesc (vezi toată discuția)
Cerere cedo - fara sa ma adresez altei instante ramona250481 ramona250481 As dori sa stiu dc pot trimite direct catre CEDO (adica fara sa ma adresez vreunei instante din Romania) o plangere pt un drept incalcat de catre o Companie ... (vezi toată discuția)