avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate caine lup a muscat un caine talie mica pe strada
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

caine lup a muscat un caine talie mica pe strada

Buna ziua, am un caine lup neagresiv, a iesit pe strada in timp ce incercam sa ies pe poarta, in timp ce incercam sa il bag in curte, un alt caine al vecinului de talie mica a iesit pe poarta pe sub poarta nu stiu exact si cred ca l-a marait pe al meu si acesta la mucat rau, vecina a plecat repede cu ele la veterinar, in tre timp eu am zis ca ma imbrac si merg cu ea dar ea aplecat, cand s-a intors mi-a zis ca operatia costa 1000-1200 RON si vrea sa platesc eu, eu am zis ca nu am de unde sa fac rost de bani si nu am cum sa platesc si a zis ca ma da in judecata, atat timp cat cainele meu a fost provocat chiar daca al meu de talie mare si al ei de talie mica nu cred ca sunt eu vinovat, poate sa castige in instanta daca ma da in judecata? sa imi fac probleme ca ma da in judecata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:07, 18 August 2010
:)) aici nu conteaza scuza provocarii, legea penala nu se aplica si catzeilor, insa dvs raspundeti pentru catzelul dvs, adica pentru prezumtivul prejudiciu creat de acesta.
cautati sa ajungeti la o solutie amiabila... mi se pare cam mare suma.. ce ia facut ? la cusut de la cap la coada...1200 lei dam si pt un om la o operatie.
eu cred ca incearca sa scoata si ea un ban
va trebui sa demostreze cheltuiala facuta cu catelul, daca se hotaraste sa va dea in judecata.
ar fi bine sa va intelegeti asupra unei sume. faptul ca lupul era pe strada fara lesa, ii da castig de cauza doamnei, totusi suma e cam mare
Va trebui sa demonstreze ca nu cainele lui a atacat primul...ceea ce nu prea e posibil. Dupa parerea mea n-are ce sa faca.
Buna ziua!
parerea mea este , ca, totusi lupul nu este vinovat, pentru ca daca catelul vedea agresivitatea lupului, acesta nu statea pasiv, cu botul , sa-l muste. Chiar si catelul poate fi de o agresivitate neimaginabila, insa avand gurita mica nu putea insfaca botul mare al lupului. pe de alta parte, cine se face vinovat de spatiul liber de sub poarta stapanului, catelului ? este greu de precizat cum s-au desfasurat faptele intre cele doua animale de casa. si satapanul lupului poate cere analizele catelului sa vada daca sufera de vreo boala, pentru a constata daca dupa muscatura nu a luat vreo boala, nu este un caz asa simplu la prima vedere

Alte discuții în legătură

Cum poti pedepsi un stapan de caine agresiv eliz_k eliz_k Buna ziua, Am un caine si cand ies sa il plimb exista niste alti stapani cu un caine agresiv lasat liber si imi creeaza mereu probleme. Le-am atras atentia ... (vezi toată discuția)
În urmă cu 2 zile, părinții mei 85 si 89 de ani,fiind la ... DanielPaval DanielPaval În urmă cu 2 zile, părinții mei 85 si 89 de ani,fiind la plimbare cu cățelul meu(talie medie aprox. 9-10 kg,)au fost agresați....primul cățelul și ... (vezi toată discuția)
Botnita in parc pentru caine metis neagresiv 2014 cocolexa cocolexa Buna ziua! Va rog sa ma imi spuneti daca este obligatoriu ca un caine metis (comunitar adoptat care nu face parte din rasele agresive postate pe site-ul ... (vezi toată discuția)