avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar pensie anticipata

buna seara!!!as dori si eu o informatie privind legea pensiilor.se mai primesc dosare pentru pensia anticipata avand o vechime de 38 de ani cu dreptul de pensie in luna octombrie 2010?
Cel mai recent răspuns: loredana vatradornei , utilizator 12:57, 14 August 2010
1. Pana la 31.12.2010 nu se mai primesc, la Casa de Pensii, dosare pentru pensie anticipata sau anticipata partiala.
2. Iata ce spune Legea 118/2010:
Art. 10. — (1) Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, in sistemul public de pensii, precum si in sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispozitiile legale privind inscrierea la pensie anticipata si pensie anticipata partiala nu se mai aplica.
3. Legea 118/2010 a intrat in vigoare pe 03.07.2010.
va multumesc pentru raspuns.exista vreo sansa ca dupa 1 ianuarie sa beneficiez de pensie anticipata cu varsta de 55 de ani sau se aplica alta lege?
1. In ianuarie 2011 se pare ca va fi in vigoare o noua lege a pensiilor.
2. Aceasta noua lege va aparea in Monitorul Oficial in aceasta toamna. Mai discutam atunci.
va multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata Diana_90 Diana_90 Buna ziua. As avea si eu o nelamurire.. Daca o persoana mai are nevoie de 3 luni de vechime pentru a iesi la pensie anticipat si este trimisa in somaj poate ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de pensie anticipata partiala la anul? oanaboros oanaboros Am si eu o intrebare...mama mea ar fi trebuit sa iese la pensie anticipata in octombrie anul acesta,dar deoarece s-au sistat nu mai poate lua...a auzit cv in ... (vezi toată discuția)
Se mai primesc dosare pentru pensie anticipata? topvion topvion Buna seara. As dori sa stiu daca se mai primesc dosare pentru pensionare anticipata. Si cum se procedeaza. Va multumesc. (vezi toată discuția)