In in urma cu 11 ani, bunica mea a lasat un testament autentificat de un notar public prin care lasa mostenire un teren intravilant nepotului si sotului ei, cu conditia de a o ingriji si inmormanta crestineste. Intre timp bunica si bunicul au murit. Mentionez ca ei au avut doi copii, pe mama noastra si un baiat, baiat care doreste sa isi revendice partea din terenul intravilant, in tot acest timp cel care i-a ingrijit si i-a inmormantat pe bunicii a fost nepotul din partea fiicei, el fiind cel care a folosit acel teren. Care este dreptul de mostenire si daca mai are valabilitate testamentul dat de bunica?
Buna ziua !
Testamentul are valabilitate, atat timp cat este incheiat cu respectarea conditiilor prevazute de lege( deci si in acest caz, fiind vorba de un testament autentic). Problema nu este a valabilitatii, aici punandu- se in discutie, cotitatea disponibila. Bunica lasand in urma sa copii, acestia au dreptul de rezerva succesorala. In acest sens, ceea ce incalca rezerva succesorala este supus reductiunii, adica nu este considerat ca s- a transmis altor legatari, deci va reveni copiilor.
Va sfatuiesc sa deschideti o actiune in acest sens, angajand un avocat.
Cu stima !
Art.841 c.civ.
sarm07opr
Va rog sa-mi explicati si mie urmatoarea speta in conformitate cu art.841 Cod Civil.
Strabunica a avut trei copii(doi baieti si o fata). La randul lor copii ... (vezi toată discuția)
Testament
ileana70
Buna ziua. Poate cineva sa-mi spuna daca un testament facut in fata notarului de catre bunici pentru nepoti ramane valabil dupa moartea lor, tinand cont ca ... (vezi toată discuția)