avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In periada preavizului pot sa-mi iau concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In periada preavizului pot sa-mi iau concediul de odihna neefectuat?

Din februarie 2010 m-am anjgajat la o firma noua in urma concediului de creastere a copilului. Pana acum am beneficiat de 5 zile de concediu de odihna. Pana la sfarsitul lui august intentionez sa-midaiu dewmisia, dar in perioada preavizului vreau sa-mi iau Concediu de odihna.. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 8 August 2010
posibil sa fiti obligata sa restituiti suma pentru zilele de c.o. pe care firma nu trebuia sa vi le acorde... numai in caz de demisie.
Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi producă toate efectele. Deci si in perioada de preaviz se poate efectua concediul de odihna, daca programarea CO este in acea perioada.
puteti sa va luati concediul e legal.
... dar o sa dati bani inapoi pentru zilele de c.o. ce nu trebuia sa le efectuati.
Daca veti lucra din februarie pana in august , atunci aveti dreptul la 12 zile lucratoare de CO (in conditiile in care in c.i.m. aveti prevazuta ca durata CO este de 21 de zile lucratoare), fapt ce inseamna ca mai aveti dreptul numai la 7 zile lucratoare de CO pe care le puteti lua in perioada preavizului.

Alte discuții în legătură

Demisia in timpul concediului de odihna dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai speciala si cam de urgenta. Daca ma puteti ajuta :(Am o persoana care se alfa in incapacitate temporara de munca. ... (vezi toată discuția)
Concediu inaintea preavizului doinaradu doinaradu Conform programarii concediului,luna iulie este luna in care am solicitat c.o. Tot in aceasta luna urmeaza sa primesc preavizul de concediere colectiva. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)