avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte notariat

Cine trebuie sa plateasca actele la notariat cumparatorul sau vanzatorul imobilului (locuintei) ?Care este perioada maxim legala in care mai poate folosi locuinta vanzatorul dupa primirea banilor pe locuinta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:58, 9 August 2010
Nu este o regula, toate aceste aspecte se negociaza intre vanzator si cumparator.
Din practica, imobilul se preda la momentul achitarii pretului, dar acest moment al predarii poate fi diferit, in functie de intelegerea prealabila.
Partile se pot intelege cu privire la cine va plati onorariu notarului
si taxele aferente.
Si cu privire la folosinta locuintei partile se pot intelege, iar
aceasta intelegere ar trebui trecuta in cuprinsul actului.
obligatia apartine cumparatorului.
athe a scris:

obligatia apartine cumparatorului.

Unde scrie despre aceasta obligatie?:-/
depinde cum se inteleg, dar cam asa se procedeaza. cumparatorul plateste actele, vanzatorul isi plateste impozitul
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de bunuri? seldom seldom Buna ziua, Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori. In ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost proprietar chlcristian chlcristian Bună ziua. Am cumpărat un apartament și la semnarea actelor la notar nu am stipulat in contract data la care sa elibereze fostul proprietar locația. Eu ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil luissiana luissiana Pt v-c unui imobil in rate (1 an) cand se transfera practic dreptul de proprietate, in momentul semnarii contractului sau la plata ultimei rate? cum este mai ... (vezi toată discuția)