avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Donatii in bani sau bunuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Donatii in bani sau bunuri

Buna ziua, ma intereseaza daca prin fundatie se pot face donatii in bani sau bunuri persoanelor fizice sau juridice daca fundatia nu este acreditata pentru prestarea de servicii sociale?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:00, 8 August 2010
Emmapitica a scris:
daca prin Fundatie se pot face donatii in bani sau bunuri persoanelor fizice sau juridice daca fundatia nu este acreditata pentru prestarea de servicii sociale?

In principiu, nu exista o interdictie in acest sens. Atentie sporita daca sunteti F de "utilitate publica".
Depinde cine sunt beneficiarii donatiilor (sa nu fie membrii F sau afini ai membrilor F).
Decideti in organul de conducere abilitat prin Actul constitutiv.
Faceti contracte legale de donatie/sponsorizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de sponsorizare alinamunteanu alinamunteanu se poate incheia un contract de sponsorizare intre doua asociatii????multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie non profit simonadana simonadana Am rugamintea sa-mi spuneti daca pot sa-mi deschisd o asociatie non profit pentru a ma descurca mai usor cu cheltuielile necesare diverselor terapii pe care ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare asociatie sportivă fara personalitate juridica adrianatereza adrianatereza Poate o societate comercială să sponsorizeze (in bani sau bunuri) o asociatie sportivă fără personalitate juridică (adică este inscrisă doar în ... (vezi toată discuția)