avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... contract de sponsorizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

contract de sponsorizare

se poate incheia un contract de sponsorizare intre doua asociatii????multumesc
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 22:19, 10 Iunie 2011
Da. Legea nu interzice sponsorizarea intre doua asociatii.
multumesc!!!!!!!!!

mai am o intrebare: credeti ca este posibil sa fac o cerere catre Judecatorie pentru modificarea statutului unui patronat, in ceea ce priveste modalitatea de intrare si incetarea calitatii de membru a patronatului fara a mai fi necesara inscrierea modificarii in Registrul asociatiilor si fundatiilor . fac referire la membrii care doresc sa se inscrie ulterior infiintarii si nu la membrii fondatori. Toate acestea motivate de faptul ca avem cereri dese de a intra in Patronat si , altele de iesire, iar procedura de inscriere modificari in Registrul asociatiilor si fundatiilor este greoaie.


Multumesc anticipat pentru sprijin.
Modificarile actului constitutiv si statutului se depun la judecatorie care opereaza in registrul asociatiilor si fundatiilor. Acum , daca nu schimbati componenta membrilor fondatori si nici componenta organelor de conducere, asa cum apare ea in actele mai sus enumerate, atunci nu mai trebuie sa mergeti la judecatori.
Opinie. Aveti statutul si actul constitutiv a caror schimbare e mai grea si necesita si bani. Pentru a evita acest lucru concepeti un regulament de organizare si functionare care sa cuprinda detaliat toate procedurile care sunt necasare in aplicarea fiecarui articol din statut si modificarea acestuia se face de adunarea generala fara sa mai fie nevoie sa-l ingeristrati la judecatorie.
Da cererile de intrare se fac de catre reprezentantii legali ai acelora, se analizeaza de catre organul de conducere al dumneavoastra si se hotaraste aceptarea sau nu. Deci nu e nevoie de judecatorie.
Judecatoria este obligata sa tina un registru special de evidenta a organizatiilor patronale, in care se inscriu: denumirea si sediul organizatiei patronale, criteriul de constituire, numele si prenumele membrilor organului executiv de conducere, precum si numarul si data hotararii judecatoresti definitive de admitere a cererii de inscriere.

In Statutul patronatului trebuie doar sa cuprindeti modalitatea de dobandire si de incetare a calitatii de membru al organizatiei patronale.
precizez ca regulamentul de ordine interioara nu cuprinde modalitati de intrare si iesire din Patronat a membrilor care vor sa intre/iasa , de aceea nelamurirea.............
Acum sa inteleg ca ar trebui sa modific ROI si sa prevad foarte clar aceste reguli si numai modificarile in ceea ce priveste membrii fondatori sa fie inregistrate la Judecatorie in Registrul asociatiilor si fundatiilor

Alte discuții în legătură

Depunerea regulamentului de ordine interioara Fille Fille Asociatia a fost constituita in 2006. Membrii asociatiei doresc depunerea regulamentului de ordine interioara. Ce acte se depun la judecatorie pe langa ... (vezi toată discuția)
Modificare acte fundatie ct25exs ct25exs Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei ... (vezi toată discuția)
Dovada calitate membru asociatie romi_codrean romi_codrean Buna ziua As dori sa aflu mai multe pareri despre dobandirea si dovedirea calitatii de membru al unei asociatii. Subsemnatul sustin ca membrii unei ... (vezi toată discuția)