avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Modificare acte fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Modificare acte fundatie

Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei pt. inregistrarea modificarilor in Registrul ONG-urilor? Este termen limita pt asa ceva, ca la soc. comerciale?
Multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 22 Noiembrie 2008
Dupa aprobarea modificarilor la actul constitutiv se depune o cerere la Judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul fundatie pentru inregistrarea modificarilor .
La cerere se anexeaza actul aditional care modifica actul constitutiv al fundatiei, procesul-verbal al adunarii generale prin care s-a decis modificarea actului constitutiv.
Nu exista termen pentru depunerea actelor de modificare.
Mergeti la judecatoria respectiva si interesati-va ce acte trebuie sa depuneti (in cate exemplare, taxa de timbru etc.).
Multumesc pt raspuns si pt promptitudine. O intrebare mai am legata de acest subiect. Acea cerere este formular tipizat sau se face o cerere din partea fundatiei?
Nu exista un formular tipizat, ci se face o cerere din partea fundatiei prin care solicitati inscrierea in Registrul asociatiilor si fundatiilor a modificarilor aduse la actul constitutiv al fundatiei.
In motivarea cererii mentionati ca in data de ....., in sedinta adunarii generale sau a consiliului director s-a decis modificarea actului constitutiv al fundatiei, in sensul ....(scrieti modificarile aduse).
La cerere se ataseaza procesul-verbal al adunarii generale sau al consiliul director, actul aditional la actul constitutiv, copie de pe hotararea judecatoreasca de acordare a personalitatii juridice fundatiei, chitanta de achitare a taxei judiciare de timbru si timbru judiciar.
Va multumesc mult pentru raspunsuri, dar mai am mici nelamuriri. Modificarile care urmeaza sa fie facute vizeaza cam 80% din statutul fundatiei (este o fundatie infiintata la inceputul anilor 90, cu un statut mai mult decat simplu). In loc de act aditional nu ar fi mai simplu hotararea cu un nou statut, sau pe langa actul aditional sa fie depus si noul statut modificat (in genul cum se cere la Reg. Com pentru societati)? Si la data infiintari fundatiei erau 3 membri (fondatorii), iar de atunci s-au mai inscris persoane, dar fara a se evidentia acest lucru (doar intr-un registru special cu nr. de adeziune) in vreo sedinta. Acesti membri sunt chemati la Ad. Gen., sau mai intai trebuie mentionati intr-o hotarare, ceva? Mentionez ca actualmente statutul fundatiei nu prevede nimic referitor la primirea de noi membri, in afara de completarea adeziunii.

Alte discuții în legătură

Act constitutiv? madi1206 madi1206 Buna ziua! Daca o asociatie non-profit schimba toti cei trei membri fondatori, sediul social .... pentru asta este nevoie de un nou act constitutiv / statut ... (vezi toată discuția)
Modificare statut in absenta tuturor membrilor fondatori masca masca situatia este urmatoarea: trebuie sa fac anumite modificari in statutul unui ong. in plus, schimbam sediul. din cate stiu, schimbarea sediului necesita si ... (vezi toată discuția)
Urgent asociatii Lavinia Marian Lavinia Marian Buna ziua, ma intereseaza urgent o parare si temeiul juridic, cu privire la modificarea actului constitutiv. S-a intocmit actul aditional in baza oprocesului ... (vezi toată discuția)