avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contributii individuale conventii civile incheiate de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contributii individuale conventii civile incheiate de pensionari

Sunt pensionar in sistemul public de pensii, pensionat la limita de varsta. Ce contributii trebuie sa platesc eu, conform HG 791 /2010, in cazul in care inchei conventii civile, conform Codului Civil, cu persoane juridice. Mentionez ca pana in prezent plateam 16% impozit prin stopaj la sursa. Va precizez ca aceste conventii civile nu sunt incheiate cu aceasi firma si realizarea contractului dureaza de obicei 2-5 zile intr-o luna. Ma inspaimanta mai ales birocratia si declaratiile pe care ar trebui sa le fac lunar.
Va multumesc foarte mult.
George

Alte discuții în legătură

Contributii de plata pentru conventii civile cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La o asociatie de proprietari, exista conventii civile pentru administrator si pentru femeia de servici. Care sunt contributiile ce se retin, avand ... (vezi toată discuția)
Impozite si contributii aferente chelt de personal mag1962 mag1962 Buna ziua,in legatura cu noul cod fiscal pentru Asociatiile de Proprietari as dori sa imi raspundetila urmatoarele intrebari : -se mai poate face conventie ... (vezi toată discuția)
Plati pt pfa conf noului cod fiscal, care e angajat sibianul80 sibianul80 Buna ziua. Nici mie nu mi-e clar cat si ce am de platit. Sunt angajat la o societate cu norma intreaga. Pe langa asta am un PFA de prestari servicii pt ... (vezi toată discuția)