avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil

Va rog sa ma sfatuiti care ar fi cea mai sigura cale de plata a unui imobil?
Se inmaneaza proprietarului la notariat inainte sau dupa perfectarea actelor sau prin cont bancar?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 21:11, 8 August 2010
sa fie dati banii vanzatorului la notariat in momentul semnarii contractului.
Cereti sa fie introdusa in contract o clauza referitoare la plata in contul X deschis la banca Y pe numele vanzatorului.
Practic, cu ordinul de plata prin care s-au virat banii in contul vanzatorului se poate dovedi efectuarea platii.
In plus, banii sunt verificati de banca.
Singurul aspect care mai ramane de rezolvat este comisionul de retragere.
Orice vanzator are nevoie de bani nu de un ordin de plata. Nici un vanzator nu va accepta sa plateasca comision unei bancii.
Am solicitat unei banci sa imi spuna cati bani voi retrage dupa depunerea unei sume de 4500 de lei pe o perioada de 6 luni. Raspunsul a fost, aproximativ - 18,5 lei.
Dovada platii se poate face si prin stipularea in contractul de v/c a efectuarii acesteia la data semnarii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea sumei pret apartament din credit bancar prima casa de catre vanzator liliana.suciu liliana.suciu Daca eu sunt vanzatorul unui apartament care urmeaza sa fie achitat din creditul bancar „prima casa-cu avans 5%” primit de cumparator de la banca ,dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)
Transfer bani in cont vanzator program prima casa alinailiescu89 alinailiescu89 buna ziua. am cumparat prin prima casa un apartament iar isaptamana viitoare urmeaza sa facem contractul. ideea este ca vanzatorul ne-a cerut banii in euro, in ... (vezi toată discuția)