avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... privilegiu imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

privilegiu imobiliar

Buna ziua!
1. In cazul unui privilegiu imobiliar cerut de catre o asociatie de proprietari asupra unui imobil ce este ipotecat (de rang unu), respectivul ce detine ipoteca are intiietate asupra imobilului in cazul unei executari silite? Sau trebuie sa achite mai intii asociatia pt a deveni proprietar?(in cazul in care debitele restante au intervenit ulterior ipotecii)
2. In cazul unei executari din partea statului a unui proprietar ce are o ipoteca asupra unui imobil catre o pers fizica, intiietatea privind executarea revine statului sau celui ce detine ipoteca?
va m ultumesc!
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 09:05, 9 August 2010
Buna ziua!
Da, asa cum corect banuiti si dvs., intaietate are cel ce detine dreptul de ipoteca, deoarece se respecta rangul inscrierilor in cartea funciara. In cazul in care se ajunge la executare silita, executorul judecatoresc ce instrumenteaza dosarul si organizeaza licitatia are obligatia sa cheme la masa credala toti creditorii, iar dreptul de proprietate va reveni celui care va castiga licitatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Gaellycus Gaellycus O bancă, poate vinde un apartament ipotecat fară acordul asociaţiei de locatari?Debitorul la bancă are o datorie de 6.000 lei .Apartamentul a fost vÎndut ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)