avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

buna seara detin un teren mostenire si este nedezmembrat aceasta persoana are terenu dela bunici si spune ca nu se poate dezmembra deoarece parintii nu au facut succesiune i sa recomandat sa mearga la judecata ca ea nu cunoaste toti mostenitorii eu doresc dezmembrarea si procesul ei poate dura foarte mult se poate si o alta modalitate multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:46, 9 August 2010
Pana la iesirea din indiviziune nu prea puteti face nimic ..... altfel ati avea mari sanse sa cumparati de la un neproprietar, neavand nici o garantie ca terenul pe care intentionati sa-l cumparati va fi atribuit persoanei cu care vreti sa contactati.
In plus, in lipsa partajului nu se poate face dezmembrare, nu puteti obtine certificat de sarcini .... si mai si alte consecinte.
Potrivit Legii nr. 36/1995, dovada calitatii de mostenitor se face cu certificatul de mostenitor sau cu certificatul de calitate de mostenitor.
Potrivit art. 83 din Legea nr. 36/1995, pe baza incheierii finale, in termen de 20 de zile de la data acesteia, se va elibera certificatul de mostenitor, care va cuprinde constatarile facute de notar referitor la compunerea masei succesorale, numarul si calitatea mostenitorilor, precum si la cotele ce revin mostenitorilor universali sau cu titlu universal, ori la bunurile ce revin legatarilor particulari.
Certificatul de mostenitor, care este un act constatator (probator), va confera calitatea de mostenitor.
In concluzie: Daca nu s-a deschis si dezbatut procedura succesorala notariala nu puteti spune ca, din punct de vedere legal, detineti un teren mostenire.
Nu se intelege cu ce titlu detineti un teren mostenire?!
Ati mostenit cota indiviza?
Doriti sa cumparati ?
Dati-ne mai multe detalii.
f corect i s-a recomandat persoanei de care vorbiti sa faca succesiunea in instanta!
revin cu o intrebare tata a cumparat un teren de 1000m dar tot are 2000m el a fost confiscat m-am judecat l-am castigat dar nu ma pot dezmembra de cea care detine cealalta 1000m aceasta este mostenitoare dupa bunica deoarece bunica figureaza pe cf cu mine dar nu sa facut succesiune si ia nu cunoaste rudele ce este de facut eu doresc dezmembrarea si nu stiu cum sa fac

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)
Se poate face succesiunea direct pe numele noastre cu ce ne revine....... ... CAMGZN CAMGZN [b]Se poate face succesiunea direct pe numele noastre cu ce ne revine....... [/b] Buna ziua! Parintii sunt decedati . Ne-a ramas de la ei un teren pe care ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)