avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... perioada plata dauna totala rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

perioada plata dauna totala rca

I-mi puteti spune va rog care este perioada maxima pentru plata unei daunei totale auto RCA . Au trecut 45 de zile de cand am semnat acordul cu asiguratorul si inca nimic . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:27, 9 August 2010
Despagubirea se plateste in termen de maxim 10 zile de la data stabilirii daunei. Informatii gasiti pe situl Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
GUVERNATOR MG, Consilier juridic
Mai corect/precis : 10 zile de la data cand s-a completat dosarul de dauna, ultimul document fiind considerat "Cererea de despagubire" pentru suma finala stabilita de asigurator, in care se specifica si modalitatea de plata (numerar, in cont, direct reparatorului) precum si faptul ca pagubitul nu mai are alte pretentii.
N-am prea inteles ce fel de acord ati semnat cu asiguratorul RCA, pt. ca termenul de plata in cazul in care ati semnat cererea de despagubire s-a cam dus de mult. Mergeti la asigurator si vedeti despre ce e vorba, poate ca nu ati semnat cererea de despagubire ci un alt document si sa nu aveti surprize.
Daca ati semnat cererea de despagubire termenul de plata a trecut demult. In schimb, daca ati semnat un alt document asiguratorul este inca intermen intrucat are la dispozitie 3 luni pentru analiza dosarului si luarea unei decizii (inclusiv comunicarea acesteia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dauna asigurari intarziata DenisaJianu DenisaJianu Ce este de facut daca au trecut doua luni de cand ASTRA trebuia sa imi plateasca daunele, iar acest lucru nu se intampla. Am sunat la call center, dar doamna ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca (obligatii asigurator) ovidiu59 ovidiu59 In urma unui accident fara victime autoutilitara mea a suferit avarii ce presupun, din discutiile avute cu asiguratorul daune totale. In procedul verbal ... (vezi toată discuția)
Termen plata daune Discordless Discordless Incerc sa tin postul cat mai scurt :) Am un dosar de dauna in care eu sunt pagubitul, la Astra. Ultima semnatura (pe documentele in care erau trecute sumele ... (vezi toată discuția)