avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Art. 46 si 47 din Legea nr. 85/2006
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Art. 46 si 47 din Legea nr. 85/2006

Buna ziua,
Am urmatoarea problema: La data de 23.02.2010 s-a dispus dechiderea procedurii generale de insolventa a unei societati comerciale. Prin incheierea respectiva s-a dispus si numirea unui administrator judiciar cu indeplinirea atributiilor prevazute de art. 20 din lege.
Nu stiu daca prin numirea acestui administrator judiciar, administratorul de drept al SRL-ului mai are sau nu dreptul de administrare, deoarece in incheiere nu se mentioneaza nimic in legatura cu ridicarea dreptului acestuia de administrare.
O alta problema este aceea ca ulterior deschiderii procedurii, SRL-ul a incheiat o serie de acte, respectiv act aditional la un contract si contracte de cesiune de creanta. As vrea sa stiu daca avea nevoie de aprobarea administratorului judiciar, deoarece acesta nu avea cunostinta de actele mentionate mai sus.
In cazul in care era nevoie de aprobarea administratorului judiciar, cine este competent sa introduca actiunea in constatarea nulitatii absolute a actelor, eu in calitate de tert prejudiciat sau administratorul judiciar? Si cine are competenta de a constata nulitatea?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 19:26, 9 August 2010
Nu stiu daca prin numirea acestui administrator judiciar, administratorul de drept al SRL-ului mai are sau nu dreptul de administrare, deoarece in incheiere nu se mentioneaza nimic in legatura cu ridicarea dreptului acestuia de administrare.

Adm de drept nu mai are drept de adm - art 47 alin 1 este clar. In acest sens jud sindic nu trebuie sa mai pronunte vreo hot
As vrea sa stiu daca avea nevoie de aprobarea administratorului judiciar,

da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii fata de patrimoniul debitorului aflat in insolventa; atributii ale administratorului judiciar; aura calin aura calin Buna ziua, @ conform prev. art. 3 (pct. 13) din Legea 85/2006,\"creditorii chirografari sunt creditorii care nu au costituite garantii fata de ... (vezi toată discuția)
Incheiere contracte ulterior insolventei mary6 mary6 SRL intrat in insolventa,fiindu-i ridicat dreptul de administrare,numit fiind un administrator judiciar.Ulterior administratorul caruia i s-a ridicat dreptul ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala fost salariat brendissima brendissima Daca firma a intrat in insolventa (exista hot de deschidere, nu s-a facut inca nicio opozitie, si se va face reorg judic, dar s-au fixat deja termenele), cum ... (vezi toată discuția)