avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Facturi si avize
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Facturi si avize

La un control in trafic,echipajul de control,a cerut pentru marfurile cumparate, ca la facturi sa fie atasate si avizele de insotire al marfii respective(trecuta in factura),respectiv factura plus aviz la acea factura.Eu aveam numai facturi.Nu comentez ce a urmat,dar v-as ruga mult,sa-mi spuneti cum e corect si unde este prevazut cat mai explicit in legislatie.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: constructorul , utilizator 18:52, 10 August 2010
Echipajul de trafic ar trebui sa stie ca odata ce aveti factura unde jos este inregistrat numarul masinii este super suficient!
Numai la marfare se mai cere scrisoare de trasura !=D>
Conform ordinului 3512/27 nov 2008 prvnd documentele financiar contabile :
AVIZ DE INSOTIRE A MARFII (cod 14-3-6A)
Se intocmeste, in doua sau mai multe exemplare, de catre unitatile care nu au posibilitatea intocmirii facturii in momentul livrarii produselor,[/b marfurilor sau altor valori materiale, precum si in alte situatii stabilite prin procedurile proprii ale unitatii
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
MIHAIELA-GABRIELA SERBAN, Contabil
Va multumesc,pentru raspunsul competent si pentru timpul acordat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparat returnat kerekesmargo kerekesmargo Firma A a vandut un aparat firmei B. dupa 3 ani(iesit din garantie) aparatul s-a stricat si a fost adus la firma A in vederea repararii, cum nu s-a putut ... (vezi toată discuția)
Proces verbal predare primire 17pyd 17pyd Receptia unor bunuri materiale si inregistrarea in contabilitate se poate face pe baza unui proces verbal de predare primire incheiat intre 2 societati? Este ... (vezi toată discuția)
Aviz insotire a marfii livs livs Ce sunt avizele tip "Delta" si ce valoare contabila au? Din cate stiu eu, avizul de insotire a marfii, potrivit HG 831/1997, serveste ca document de insotire ... (vezi toată discuția)