avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aviz insotire a marfii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aviz insotire a marfii

Ce sunt avizele tip "Delta" si ce valoare contabila au? Din cate stiu eu, avizul de insotire a marfii, potrivit HG 831/1997, serveste ca document de insotire a marfii in timpul transportului, sta la baza intocmirii facturii, este dispozitie de transfer al valorilor materiale de la o gestiune la alta ale aceleeasi unitati. Se intocmeste in 3 exemplare daca nu ai posibilitatea intocmirii facturii in momentul livrarii produselor, facandu-se mentiunea "urmeaza factura".Deasemenea trebuie atasat la factura atat de furnizor cat si de cumparator si impreuna se arhiveaza.
Problema este ca un numar semnificativ de insotire a marfii au fost pierdute( inecate in Dunare, arse in incendiu sau furate), au fost declarate ca fiind nule in MO si presa locala, a fost informata politia despre furt,dar "fiscu-lui" nu-i pasa, drept ptr care au estimat sutele de avize disparute la aprox. 40 miliarde lei, acuzandu-ne de evaziune fiscala si punand sechestru pe bunurile societatii in vederea executarii silite.
Ce parere aveti? Avizele astea au valoare contabila neinsotite de factura?
multumesc
Cel mai recent răspuns: livs , utilizator 23:30, 11 Noiembrie 2006
nu stiu daca au valoare contabila, dar sigur au valoare juridica, marfa fiind transportata numai insotita de avizul de insotire sau de factura.
cei de la fisc au considerat, probabil, ca s-a livrat marfa insotita de avizele respective, marfa pentru care nu s-a mai intocmit factura.:-/
Ei zic ca avizele distruse trebuiau declarate nule la ANAF si la imprimeria nationala , de unde au fost achizitionate.Putin le pasa ca au fost declarate nule in M.OF, presa si a fost anuntata politia in cazul furtului....O tin una si buna, "avizele au fost valorificate, deci este evaziune fiscala".Dar nu pricep cum pot avea valoare contabila in absenta facturii ,care societate comerciala e dispusa sa-si riste pielea achizitionand marfuri fara factura? Nu poti face operatiuni contabile numai pe baza avizului.... incurcate-s caile fiscului:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal predare primire 17pyd 17pyd Receptia unor bunuri materiale si inregistrarea in contabilitate se poate face pe baza unui proces verbal de predare primire incheiat intre 2 societati? Este ... (vezi toată discuția)
Termen valabiliitate aviz de insotire al marfurilor ContSters250895 ContSters250895 avand in vedere k clientii ii caut si pot aparea si alte probleme(defectiuni,urgente,etc). (vezi toată discuția)
Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)