avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amplasare radar langa linii de inalta tensiune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amplasare radar langa linii de inalta tensiune

Buna ziua ma numesc Claudiu si as dori sa stiu daca radarele amplasate pe autoturisme pot functiona langa linii de inalta tensiune ,sub 10 metri DE LINIA DE INALTA TENSIUNE, radarele tip Pyton 2. POLITIA A VENIT CU O FOTOGRAFIE NECLARA UNDE O FORMA GRI ASEMANATOAREUNEI MASINI ARE VITEZA DE 105 KM/ORA SI O FOTO IN CARE APARE AUTOTURISMUL SI NR DE INMATRICULARE CU VITEZA DE 50 KM/ORA[
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:33, 15 August 2010
Norma de Metrologie Legala 021-05 privind "aparatele pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor (cinemometre)" a fost modificata a.i. daca inainte interzicea amplasarea aparatelor radar langa linii de inalta tensiune , actualmente nu mai este prevazuta o asemenea interdictie...

mai multe detalii despre modificarea NML 021-05 le puteti afla accesand link-ul de mai jos:

[ link extern ]
CE SE IA IN CALCUL FOTOGRAFIA SAU INREGISTRAREA SE POATE ADMITE CA PROBA MASURATORI SPATIU TIMP DE LA LOCUL INCIDENTULUI FIINDCA NU AM AVUT MAI MULT DE 60
Interventie moderator Am rugamintea, daca intrebarea postata de dvs. n-a primit un raspuns, sa nu deschideti un alt topic, incalcati pct. 3.3 din regulamentul de postare in Forum. Va rog sa incercati sa nu mai scrieti cu majuscule.
Va multumesc, o zi buna! :)

Gabriela Pintea

diana ramona a raspuns intrebarii dvs.:
Conform NML 021-05/2005 , inregistrarea trebuie sa puna in evidenta inclusiv nr de inmatriculare a autovehiculului , ptr ca proba sa poata fi admisa si calificata ca utila , concludenta si pertinenta . A se vedea paragraful 3.5.1. din norma alineatul ultim .
Oricare inregistrare folosita ca proba si nu indeplineste cerintele impuse de norma , atrage nulitatea acesteia .
Interventie moderator Este pentru a doua oara cand va rog sa respectati regulamentul de postare in Forum. Fie postati urmatoarele mesaje in continuarea acestui topic, fie deschideti iar un topic iar eu il voi sterge si veti primi avertisment, asa cum prevede pct. 3.3 din regulament. Alegerea va apartine.
Regulamentul poate fi citit accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/tag...

costin_mihaila@yahoo.com a scris:
se poate admite ca proba preba la fata locului cu proba spatiului parcurs in timpul dintre doua fotografii se ia in considerare o inregistrare facuta masini pe masura ce inainteaza incepe sa i se distinga numarul care atunci cand a surprins masina nu se vede .atunci cand a fost prinsa masina nu se vede nr si marca dar se vede viteza de 105 km/ora dupa care imediat scade la 50 sa depus la dosar si doua fato una cu 50 in care se vede masina si nr si una cu 105 in care nu se distinge marca si nr .


justicemn a raspuns:
Puteti solicita o expertiza auto prin care sa se reconstituie traseul filmat de camera si sa se faca calculele corespunzatoare.


procmarci a raspuns:
Dvs. ati fost sanctionat pentru viteza de 105 km/h, nu pentru cea de 50 km/h.
Sanctiunea pentru depasire de viteza trebuie sa fie probata de politist cu fotografia in care se distinge clar, la momentul contraventiei, nr. de inmatriculare, marca masinii si viteza.
Ori daca prezinta o foto cu o masina ale carei date de identificare sunt neclare, aceea nu este proba.
Unde se vede nr. masinii, este o foto care nu va incrimineaza, fiind la viteza de 50 km/h.


costin_mihaila@yahoo.com a scris:
da dar dansi au venit si cu un cd care nu stiu ce contine poate fi proba daca masina inainteaza si din neclar devine clar mai tarziu
devine mai clar pe masura ce masina inainteaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masurare radar in conditii de perturbatii electromagnetice bogdan_smeu bogdan_smeu Salutare intregii comunitati. Doresc sa mentionez ca apreciez foarte tare toti specialistii care dau raspunsuri dezinteresate atator neinstruiti - cum sunt si ... (vezi toată discuția)
Sanse de a castiga o contestatie clncsm clncsm Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, nemaiavand de-a face pana in prezent cu nici un fel de proces. Am fost surprins de o camera radar fixa, depasind viteza ... (vezi toată discuția)
Am fost prins de noul aparat radar cu o viteza de 103 km/h, pe bord 95 km/h qu1t qu1t Vreau sa contest aparatul cu legile din MO si as vrea un raspuns daca as putea castiga procesul : 5. La punctul 3 subpunctul 3.1, paragraful 3.1.1 se ... (vezi toată discuția)