avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale srl

Procedura de inregistrare a unei cesiuni de parti sociale la RECOM in care un asociat unic cedeaza 50% din partile sociale unei alte persoane este aceeasi cu procedura de inregistrare a unei cesiuni de 100% din partile sociale? Adica se face in 2 etape, prima etapa se inregistreaza hotararea AGA si se publica in MOF, iar apoi dc ANAF sau alti creditori nu fac opozitie la cesiune se inregistreaza si contractul de cesiune? Sau se face pe procedura veche de inregistrare a unei cesiuni?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 13:02, 9 August 2010
Legea nu face distinctie. Veti urma procedura introdusa prin OUG 54/ 2010.
Singura exceptie apare in cazul cesiunii intre asociati, unde se merge, in continuare, pe procedura veche, insa, nu este cazul la d-voastra deoarece este vb de o societate cu asociat unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale_acte obligatorii? nicoleta_85 nicoleta_85 la o cesiune de parti sociale este necesara si intocmirea unui [b]act aditional la actul constitutiv[/b]? in conditiile in care se face contract de cesiune, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale silvia99 silvia99 va rog frumos, care sunt actele de care e nevoie pentru cesiune parti sociale intre soti? multumesc (vezi toată discuția)
Etapa a 2-a cesiune parti sociale scorus69 scorus69 Buna ziua am depus o cesiune la reg.com etapa 1 ,mi s-a eliberat certificatul de mentiune iar acum la expirarea termenului de 30 zile de la publicare in MO ... (vezi toată discuția)