As dori sa stiu care este baza legala pentru scutirea de impozit pe profit pentru tinerii care-si infiinteaza societate comerciala?
As putea sa beneficiez de o astfel de scutire daca sunt medic, am cabinet medical si as schimba forma juridica din persoana fizica autorizata in societate comerciala?
nu este nici o facilitate fiscala pentru tineri
Parerea mea este sa nu infiintati o societate comerciala ; este adevarat , in anul infiintarii nu se datoreaza impozit minim , dar dupa aceea -da .
Exista proiect de renuntare la impozitul minim, dar deocamdata ... este doar proiect .
Nu cred ca va trece prea curand, in ciuda promisiunilor ,pentru ca in buget sume importante se prezuma a fi colectate din acest impozit minim .
A mai fost un proiect - care proiect a ramas - privind infiintarea cu oarece facilitati fiscale a firmelor starter .
Un ultim sfat : mare atentie la infiintarea unei firme pe baza unor legi speciale , cu facilitati fiscale . De regula , aceste facilitati sunt aplicabile doar in anumite conditii care trebuie bine analizate .
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.