avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Prestare servicii catre societate straina
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Prestare servicii catre societate straina

Buna ziua,

Ca sa nu ma abat de la subiectul deschis intr-o alta discutie, deschid un nou subiect legat de prestarea serviciilor unui PFA la norma de venit (Activitati de informatica) catre o firma din strainatate:
1. Poate fi aceasta o solutie pentru ca activitatea prestata sa nu fie considerata dependenta?
2.In cazul in care facturez repetitiv (lunar, trimestrial, semestrial) se aplica aceleasi legi adica:"Persoanele care realizează exclusiv venituri de natură profesională cu caracter repetitiv - lunar, trimestrial sau semestrial - sau ocazional datorează contribuţiile individuale de asigurări sociale, de asigurări pentru şomaj şi de asigurări sociale pentru sănătate. "?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:11, 9 August 2010
1. Activitatea desfasurata este considerata independenta.
2. Se aplica prevederile mentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 58/2010 ramona_moraru ramona_moraru Am o pfa si sunt si angajata cu contract de munca in alta parte cum va fi impozitata pfa. Trebuie sa platesc contributiile se asigurari de sanatate pt pfa ... (vezi toată discuția)
Medic nefrolog/contract de prestari servicii luciamanta luciamanta Buna seara. Imi puteti spune, va rog frumos, un medic nefrolog poate incheia un contract de prestari servicii cu o unitate de dializa privata daca respectivul ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat cu carte de munca si vreau sa imi deschid intreprindere individuala - contributii? Shaloo Shaloo Buna ziua. Sunt angajat cu carte de munca la o firma si vreau sa imi deschid un II cod CAEN 9002 - activitati suport interpretare artistica (SONORIZARI). ... (vezi toată discuția)