avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare concediere

Buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu un model de contestare a deciziei de concediere.
deasemenea va rog sa mi spuneti daca am voie sa ma reprezint in instanta, dat fiind faptul ca nu am surse financiare pentru a angaja un avocat
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:05, 11 August 2010
Nu exista "model", fiecare contestatie este personalizata.

Puteti sa va reprezentati si singur dar nu cred ca este cea mai buna solutie, lipsa unor cunostinte elementare de drept poate constitui un dezavantaj major in obtinerea unei solutii favorabile.
Va trebui sa precizati daca sunteti personal contractual sau functionar public, caile de atac sunt un pic diferite.
Sigur ca va puteti prezenta in instanta .... dar trebuie sa aveti macar un minim de cunostinte pentru a va putea sustine actiunea.
Mai intai, pentru ce ati fost concediat, cu ce articol a fost cartea de munca inchisa?
Apoi, ce fel de CIM aveati, pe ce perioada, ce vechime, in stare este firma, (in functie, in insolventa), concedierea a fost colectiva sau individuala, ...
Veniti cu mai multe detalii.
Se formuleaza o contestaţie împotriva deciziei de desfacere a contractului de muncă nr....... emisă de ............., solicitând anularea acesteia ca nelegală şi netemeinică şi reintegrarea în funcţia avută anterior,cu obligarea la plata drepturilor salariale ce i se cuvin până la reintegrarea efectivă, cu cheltuieli de judecată.

Aveti dreptul de a va reprezenta singur in fata instantei.
am lucrat in cadrul bancii OTP ca director agentie.
acuzatiile sunt multe si false.
am avut contract de munca pe perioada nedeterminata.
la un moment aprox dupa 2 luni de la angajare am auzit un zvon cum ca se doreste ca in locul meu sa se aduca un prieten al directorului regional, si de atunci a fost un real calvar.
au inventat niste chestii total aiurea doar ca sa ma poata cerceta disciplinar, sa aiba motiv sa ma dea afara, si pana la urma au si reusit.
m au acuzat ca doresc sa finantez firme aflate in faliment stiind acest fapt, evident total; fals, au depus plangere penala impotriva mea cu acuzatia c ai am filmat cu camera ascunsa pe membrii comisiei de cercetare disciplinara, total fals am dovezi, si inca o gramada de acuzatii total nefonate.

Alte discuții în legătură

Desfacerea disciplinara a cim sanducatanas sanducatanas Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie pentru desfacerea disciplinara a contractului individual de munca?Multumesc. (vezi toată discuția)
Contestatie desfacere disciplinara pati pati Buna ziua Cum pot sa argumentez o contestatie la decizia de incetare a contractului individual de munca pe art. 61lit.a? S-a efectuat cercetarea prealabila si ... (vezi toată discuția)
Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)