avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imposibilitate plata rate - credit de consum
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imposibilitate plata rate - credit de consum

Buna ziua tuturor, as dorii niste raspunsuri prompte de la cei care se pricep in legatura cu asta: am o rata (credit de nevoi personale), mi-am cumparat o masina din acesti bani acum app 3 ani de zile. Locul de munca imi este amenintat din ce in ce mai mult, atat eu cat si colegii mei riscam sa fim dati afara. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: daca ma da afara, si as trece masina pe numele unuia din parinti, ce ar putea sa faca banca in acest caz? Pentru ca pana la urma chiar ma ingijoreaza faptul ca o sa fiu dat afara si nu o sa am cu ce platii acea rata, nu este decizia mea ca nu o sa am bani sa o platesc. Multumesc si astept niste raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: smile_and_nothing_more , utilizator 16:42, 10 August 2010
Daca nu veti putea achita, dupa 3 rate consecutiv veti primi somatie de executare silita. Cand veti fi pus in situatia de a nu mai putea achita, va veti prezenta la banca si veti solicita restructurarea creditului.
Pentru transferul masinii pe numele parintilor nu cred ca este o problema.
Problema este plata creditului si va someaza in cazul in care nu achitati ratele pe o anumita perioada, exact cum a spus Michaela.
Exista posibilitatea scutirii de la plata ratelor (perioada de gratie cu prelungirea perioadei de rambursare) pe o anumita perioada in cazul in care sunteti in imposibilitatea de a mai plati ratele. Exista de asemenea si refinantarea creditului in conditii mai avantajoase. Nu toate bancile fac aceste lucruri dar nu strica sa discutati cu ei in momentul in care ramaneti fara un loc de munca. Corect este, oricum, sa comunicati bancii aceasta situatie imediat ce intervine. Va urez sa nu ramaneti fara loc de munca :) si daca (din pacate) se intampla, succes in gasirea unui nou loc de munca.
L.C.
Laura Ciobeica a scris:

Pentru transferul masinii pe numele parintilor nu cred ca este o problema.
Problema este plata creditului si va someaza in cazul in care nu achitati ratele pe o anumita perioada, exact cum a spus Michaela.
Exista posibilitatea scutirii de la plata ratelor (perioada de gratie cu prelungirea perioadei de rambursare) pe o anumita perioada in cazul in care sunteti in imposibilitatea de a mai plati ratele. Exista de asemenea si refinantarea creditului in conditii mai avantajoase. Nu toate bancile fac aceste lucruri dar nu strica sa discutati cu ei in momentul in care ramaneti fara un loc de munca. Corect este, oricum, sa comunicati bancii aceasta situatie imediat ce intervine. Va urez sa nu ramaneti fara loc de munca :) si daca (din pacate) se intampla, succes in gasirea unui nou loc de munca.
L.C.

multumesc de urare, sper si eu acest lucru.
michaelared a scris:

Daca nu veti putea achita, dupa 3 rate consecutiv veti primi somatie de executare silita. Cand veti fi pus in situatia de a nu mai putea achita, va veti prezenta la banca si veti solicita restructurarea creditului.

si de ce ar accepta banca restructurarea creditului? banuiesc ca ar face tot posibilul cel putin sa te dea in judecata! insa daca eu nu muncesc si nici nu am nimic pe numele meu? cum ma poate contra ataca in acest caz banca?
candva, cu carte de munca tot va veti angaja. la fel, veti mosteni. pana veti avea ceva de executat, datoria creste...sau se prescrie ( daca acel creditor permite).
puteti vinde masina parintilor,ca masura de moment

Alte discuții în legătură

Refuzul bancii de a ajunge la un consens titinovac titinovac am un credit in CHF din 2007; pana in momentul de fata m-am descurcat destul de bine cu achitarea ratei lunare in conditiile in care am avut 2 restructurari ( ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati rata la banca, ce e de facut ? rsebastian rsebastian Am un imprumut luat de la CEC pe o perioada de 8 ani. Momentan sunt in anul 3 de rate, si nu mai am posibilitatea de a plati rata. Rata lunara este 520 ron. Nu ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)