avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... refuzul Bancii de a ajunge la un consens
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

refuzul Bancii de a ajunge la un consens

am un credit in CHF din 2007; pana in momentul de fata m-am descurcat destul de bine cu achitarea ratei lunare in conditiile in care am avut 2 restructurari ( rate la jumatate) dar dupa expirarea celei de-a doua restructurare, nu mai pot achita integral noua rata lunara; salariul este de aprox. 1600 lei iar rata echivalent in Lei este 1920 . Am cerut in scris in doua randuri si a treia restructurare : ca prim raspuns au zis ca nu este bine sa intarzii cu achitarea ratei; al doilea raspuns au spus ca nu exista in programul Bancii, a treia restructurare.
Dupa o per. scurta de timp am intocmit o cerere de reducere a dobanzii.....iar azi a venit raspunsul: nu se aproba.
Probabil ca ori sunt nebuni ori a facut niste calcule si le convine mai mult sa ma execute, cu toate ca nu vad ce ar face cu un ap. cu 2 camere in provincie.
Va rog mult....spuneti-mi ce as putea sa fac, ca sa evit eventuala executare silita.
va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: titinovac , utilizator 20:37, 8 Martie 2012
Puteti face sesizare la protectia consumatorului, sa-i actionati in judecata pe motivele aratate sau asteptati sa se comunice executarea si sa o atacati in instanta in 15 zile de la primire.
ok...dar pe ce baza sa fac aceasta sesizare? de obicei bancile isi rezerva drepturi multiple prin contract; eu ce motiv sa invoc?
Cred ca puteti incepe cu o sesizare catre Asociatia Romana a Bancilor si catre ANPC prin care aratati ca nu vi se acorda o reesalonare a ratelor in urma diminuarii venitului lunar. In functie de eventuale raspunsuri puteti proceda mai departe.
[ link extern ]
[ link extern ]
L.C.
inteleg...dar nu v-am spus motivatia bancii prin care au refuzat restructurarea :" nu avem in program cea de-a treia restructurare"
astazi am primit raspunsul si pentru cererea de reducere a dobanzii unde au motivat ca nu indeplinesc conditiile de punctaj.
am vreo sansa daca voi scrie o scrisoare deschisa vicepresedintelui bancii, unde sa detaliez situatia dezastruoasa prin care trec? ma lupt cu morile de vant?
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
De luptat trebuie sa luptati pentru a gasi o solutie iar daca reprezentantii banci nu vor, atunci va adresati forurilor competente in solutionarea problemei.
Personal m-as adresa Asociatiei mai sus mentionate daca respectiva banca spune ca nu are astfel de programe in politica interna. Faptul ca nu au programe de genul nu-i impiedica cu nimic sa va vina in intampinare cu alta varianta (refinantare de ex.) pentru a va facilita rambursarea creditului.
Pana si refuzul la conciliere poate reprezenta un motiv sa-i reclamati la ANPC.
L.C.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

Calcul rentabil maria ion maria ion Buna ziua, am mai multe rate la banci. Totalul acestora a ajuns sa fie egal cu salariul pe o luna. Din pacate, de cca trei luni nu mai lucrez. Am tot incercat ... (vezi toată discuția)
Rata la banca tonyno tonyno am luat un credit de nevoi personale si acum nu mai pot achita rata in intregime , achit numai o parte din rata, pentru ca sunt bugetar . Mai tarziu nu o sa ... (vezi toată discuția)
Datorie banca vioreldodan vioreldodan Buna ziua! M-am inscris azi pe site-ul dvs pt a afla niste raspunsuri competente la o pb pe care o am cu o anumita banca. Am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)