avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... refuzul Bancii de a ajunge la un consens
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

refuzul Bancii de a ajunge la un consens

am un credit in CHF din 2007; pana in momentul de fata m-am descurcat destul de bine cu achitarea ratei lunare in conditiile in care am avut 2 restructurari ( rate la jumatate) dar dupa expirarea celei de-a doua restructurare, nu mai pot achita integral noua rata lunara; salariul este de aprox. 1600 lei iar rata echivalent in Lei este 1920 . Am cerut in scris in doua randuri si a treia restructurare : ca prim raspuns au zis ca nu este bine sa intarzii cu achitarea ratei; al doilea raspuns au spus ca nu exista in programul Bancii, a treia restructurare.
Dupa o per. scurta de timp am intocmit o cerere de reducere a dobanzii.....iar azi a venit raspunsul: nu se aproba.
Probabil ca ori sunt nebuni ori a facut niste calcule si le convine mai mult sa ma execute, cu toate ca nu vad ce ar face cu un ap. cu 2 camere in provincie.
Va rog mult....spuneti-mi ce as putea sa fac, ca sa evit eventuala executare silita.
va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: titinovac , utilizator 20:37, 8 Martie 2012
Nu are obligatia? foarte corect!
Atunci de ce comunica in raspunsurile lor scrise, ca vin in intampinarea clientilor cu solutii ca sa reusim sa achitam in conditii normale creditul ?
mie mi se refuza restructurare, reducerea dobanzii, poate chiar si marirea termenului de rambursare a creditului. Atunci de ce nu spun foarte clar ca pt. mine nu mai exista nici o solutie si asta este.
Cat priveste parerea dumneavostra cu privire la executare, cred ca nu a-ti inteles....eu tocmai asa ceva vreau sa evit, din doua motive: 1-platesc de 4 ani la acest credit si 2- creditul nu se va acoperi cu valoarea obtinuta pe imobil si atunci ma va obliga sa platesc in continuare, diferenta; repet: nu sunt singurul din tara, sunt f multi ca mine, de aceea nu inteleg de ce sa le convina sa aiba pe cap zeci de imobile in conditiile in care piata imobiliara este slabita?
La Multia Ani D-nelor !

stie cineva daca BNR are competenta de a interzice bancilor sa acorde o a treia restructurare a creditelor de orice fel? asa am fost infoarmat azi de catre un operator al BP
multumesc!
Multumim pentru urari!
Operatorul respectiv (de fapt orice angajat al unei institutii care face o afirmatie) trebuia sa va prezinte un ordin sau regulament emis de BNR daca v-a comunicat acest lucru.
Aveti posibilitatea de a solicita aceasta informatie la sediul BNR in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Modelul de cerere tip il gasiti la urmatorul link:
[ link extern ]
L.C.
Laura Ciobeica ,
multumesc frumos :)

Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul rentabil maria ion maria ion Buna ziua, am mai multe rate la banci. Totalul acestora a ajuns sa fie egal cu salariul pe o luna. Din pacate, de cca trei luni nu mai lucrez. Am tot incercat ... (vezi toată discuția)
Rata la banca tonyno tonyno am luat un credit de nevoi personale si acum nu mai pot achita rata in intregime , achit numai o parte din rata, pentru ca sunt bugetar . Mai tarziu nu o sa ... (vezi toată discuția)
Datorie banca vioreldodan vioreldodan Buna ziua! M-am inscris azi pe site-ul dvs pt a afla niste raspunsuri competente la o pb pe care o am cu o anumita banca. Am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)