am un credit in CHF din 2007; pana in momentul de fata m-am descurcat destul de bine cu achitarea ratei lunare in conditiile in care am avut 2 restructurari ( rate la jumatate) dar dupa expirarea celei de-a doua restructurare, nu mai pot achita integral noua rata lunara; salariul este de aprox. 1600 lei iar rata echivalent in Lei este 1920 . Am cerut in scris in doua randuri si a treia restructurare : ca prim raspuns au zis ca nu este bine sa intarzii cu achitarea ratei; al doilea raspuns au spus ca nu exista in programul Bancii, a treia restructurare.
Dupa o per. scurta de timp am intocmit o cerere de reducere a dobanzii.....iar azi a venit raspunsul: nu se aproba.
Probabil ca ori sunt nebuni ori a facut niste calcule si le convine mai mult sa ma execute, cu toate ca nu vad ce ar face cu un ap. cu 2 camere in provincie.
Va rog mult....spuneti-mi ce as putea sa fac, ca sa evit eventuala executare silita.
va multumesc!
din moment ce am dovedit cu hartii, nu cu vorbe, faptul ca sunt in imposibilitatea de a plati integral rata iar cei din conducerea centrala nu au o solutie pentru a rezolva acest impediment, nu cred ca NU se pune problema de rea credinta!
nu este , poate, vina bancherilor ca francul a ajuns la asemeanea cote dar nici a mea! in cazul asta ori ne ajuta ( nu sunt singurul din tara cu asemeanea probleme ) ori ne executa; sa inteleg ca bancherilor le convine mai mult executarea de imobil?
Nu se pune problema ca ati fi de rea-credinta, dar banca isi vede de interesul ei, nu de problema dvs. Daca nu vrea sa va ajute.. probabil ca apreciaza ca pierde mai putin daca va executa acum, decat mai tarziu.
Nu va costa nimic daca veti bate la usa altor institutii cum v-a sfatuit @ Laura sau scrieti vicepresedintelui.
Daca nu ajungeti la o intelegere cu banca, nu sunt variante decat sa cautati solutii sa cresteti veniturile cat sa va permiteti rata.
Daca banca v-a marit dobanda, daca va incaseaza abuziv comisioane asupra carora nu v-ati inteles sau orice alte abuzuri, dupa ce aveti raspunsul de la ANPC, puteti actiona banca in judecata
banca merge pe varianta: ajutam daca avem ceva de castigat...asta-i clar!
am intrat pe acest forum in speranta ca cineva are o idee sau cunostinte care m-ar putea ajuta; va multumesc pt sfaturi....si am sa incerc toate variantele posibile din ceea ce a-ti recomandat!
gi_jane2 are dreptate. In primul rand banca NU este obligata sa ofera o restructurare. In cazul dvs, banca a fost de acord sa restructureaza creditul dvs de 2 ori ca este in primul rand in interesor lor! Asta nu inseamna ca dvs aveti un DREPT in viitor pentru a 3-a restructurarea. Drepturile partilor sunt si prevazute in contractul dvs cu banca. Cititi-va articule privind "drepturile/obligatiile bancii" in cazul de neplata si veti gasi nimic care va ajuta ! La ANPC aveti nicio sansa cu problema dvs. Sunt 2 posibilitati: 1) sa cautati adresa de email de la domnul/doamna (vice)presedinte ale bancii sa il/o cereti un nou acord de restructurare 2) sa nu mai platiti deloc si va incepe "executara silicita" dupa o perioda de timp.
Calcul rentabil
maria ion
Buna ziua,
am mai multe rate la banci. Totalul acestora a ajuns sa fie egal cu salariul pe o luna. Din pacate, de cca trei luni nu mai lucrez. Am tot incercat ... (vezi toată discuția)
Rata la banca
tonyno
am luat un credit de nevoi personale si acum nu mai pot achita rata in intregime , achit numai o parte din rata, pentru ca sunt bugetar .
Mai tarziu nu o sa ... (vezi toată discuția)
Datorie banca
vioreldodan
Buna ziua! M-am inscris azi pe site-ul dvs pt a afla niste raspunsuri competente la o pb pe care o am cu o anumita banca. Am contractat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)