avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesire din tara cu copil nascut in afara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesire din tara cu copil nascut in afara

buna ziua
am un copil nascut in belgia, cu care am revenit in tara. formalitatile de obtinere a certificatului de nastere dureaza foarte mult.
noi , parintii, lucram amandoi in belgia si trebuie sa ne intoarcem saptamana viitoare.
cum putem proceda pentru a urgenta obtinerea certificatului de nastere?
putem iesi fara certificat de nastere din tara , in baza certificatului eliberat in belgia?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:32, 9 August 2010
avand in vedere ca s-a nascut in belgia copillul are cetatenie belgiana. sigur ca puteti sa iesiti din tara daca aveti certificatul sau de nastere.
Adresati-va la ambasada Romaniei.
Vizitati si [ link extern ] /
Pentru reintoarcere trebuie sa faceti pasaport individual in tara - procedura care dureaza foarte putin. Pentru obtinerea unui pasaport pentru nou nascut in Romania este nevoie mai intai de un certificat de nastere romanesc..Sunati eventual si la consulat pentru mai multe lamuriri
nu are cetatenie belgiana pentru ca trebuie ca cel putin un parinte sa aiba cetatenie belgiana (asa e legea la ei) si noi nu avem nici unul.

va multumesc pentru raspuns, mai astept si alte raspunsuri pentru ca nu vrem sa il lasam singur in tara la parinti si nici sa ne pierdem locurile de munca.
daca nu are atunci neaparat trebuie sa ii faceti aici certificat de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania sofiamaria sofiamaria Buna, va rog cine ma poate ajuta sa imi spuna ce formalitati trebuie facute pt obtinerea unui certificat de nastere a unui copil nascut in spania dar parintii ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Mama romanca tatal arab boukachaba boukachaba buna ziua am o problema foarte mare eu sunt romanca si sunt maritata cu cetatean arab avem o fetita de un an si eu saptamana viitoare trebuie sa ma duc in ... (vezi toată discuția)