avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate pe un spatiu inexistent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate pe un spatiu inexistent

Buna ziua. Am tot rasfoit internetul in cautarea unor persoane care m-ar putea ajuta sa inteleg un lucru. Mama mea detine o casa cu pod. Acel pod doresc sa il transform eu intr-o mansarda pe viitorul indelungat. Problema este ca as dori sa ma asigur cumva ca acel spatiu unde urmeaza sa contruiesc aceasta mansarda locuibila, este proprietatea mea dinainte. Adica sa pot construi acea mansarda cand voi avea fondurile necesare. Intrebarea mea este, se poate face un act de donatie sau vanzare cumparare pe un pod? in asa fel incat sa oricand voi dori sa incep demararea acestei constructii?
Cel mai recent răspuns: daniel anca , utilizator 19:34, 9 August 2010
podul e parte integranta din casa. mama dvs poate sa va faca act de donatie pe toata casa sau numai pe pod.de asemenea se poate face si act de vanzare-cumparare.
Deci poate sa imi faca act de donatie sau vanzare cumparare doar pe pod. va multumesc frumos
va recomand actul de vanzare cumparare.
Da, asa cred si eu. Actul de donatie probabil ca poate fi contestat de catre fratii mei, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)
In acte pod si in realitate mansarda Ghiuldan Ghiuldan Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce probleme as intampina daca as cumpara o casa in care exista o mansarda locuibila dar este trecuta in acte ( cadastru si ... (vezi toată discuția)
Transformare pod in mansarda H.N. H.N. Buna ziua.Am achizitionat recent o mansarda la nivelul 3 al unui bloc nou de locuinte aflat actualmente la rosu .Deasupra mansardei se afla un pod care nu stiu ... (vezi toată discuția)