avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pt.cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pt.cresterea copilului

Buna ziua, am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati,daca se poate. Lucrez din sept.2009 la o firma si am un contract individual de munca in care imi este trecuta o singura ora/zi, 5zile/sapt si un contract civil in care sunt trecute 7ore/zi, 5zile/sapt, desi lucrez 8ore/zi, 6zile/sapt. Sunt insarcinata in 2luni jum.si as dori sa imi spuneti daca pot beneficia de concediul pt.cresterea copilului in varsta de pana la 2ani si daca se mai dau 600lei/luna. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:39, 9 August 2010
In baza carei legi este incheiat contractul civil? Se achita contributiile?
Conditia pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC este ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de12 luni.

Contrcatul de prestari servici asa cum l-ati prezenta dvs poate fi considerat o forma mascata a unui contract de muncă.
1. Si venitul din CIM si cel din conventia civila sunt venituri profesionale supuse impozitarii.
2. Chiar daca ati avea numai CIM cu o ora pe zi tot ati beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
3. @freeelis are dreptate. Conventia civila a dvs. este o ilegalitate pe fata. ITM ar trebuie sa faca un control la firma respectiva si sa constate munca la negru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate raduna corina raduna corina Buna ziua,numele meu este Corina,lucrez la superbingo metropolis din septembrie 2009 si sunt insarcinata in 2 luni jum.La angajare mi s-a spus ca voi avea 8 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea a copilului catalin78 catalin78 buna ziua.sotia termina somajul pe 8 iulie si ar trebui sa nasca undeva in jurul datei de 15 oct. poate sa faca un contract de asigurat social de 4 luni pt a ... (vezi toată discuția)
Conventii civile DanMariusDan DanMariusDan la o Asociatie de proprietari se mai pot face angajari prin conventie civila sau trebuie CIM? (vezi toată discuția)