Buna ziua, am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati,daca se poate. Lucrez din sept.2009 la o firma si am un contract individual de munca in care imi este trecuta o singura ora/zi, 5zile/sapt si un contract civil in care sunt trecute 7ore/zi, 5zile/sapt, desi lucrez 8ore/zi, 6zile/sapt. Sunt insarcinata in 2luni jum.si as dori sa imi spuneti daca pot beneficia de concediul pt.cresterea copilului in varsta de pana la 2ani si daca se mai dau 600lei/luna. Multumesc anticipat!
Conditia pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC este ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de12 luni.
Contrcatul de prestari servici asa cum l-ati prezenta dvs poate fi considerat o forma mascata a unui contract de muncă.
1. Si venitul din CIM si cel din conventia civila sunt venituri profesionale supuse impozitarii.
2. Chiar daca ati avea numai CIM cu o ora pe zi tot ati beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
3. @freeelis are dreptate. Conventia civila a dvs. este o ilegalitate pe fata. ITM ar trebuie sa faca un control la firma respectiva si sa constate munca la negru.