avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de maternitate

Buna ziua,numele meu este Corina,lucrez la superbingo metropolis din septembrie 2009 si sunt insarcinata in 2 luni jum.La angajare mi s-a spus ca voi avea 8 ore pe cartea de munca si salariul minim pe economie,dar in realitate pe contractul de munca am doar o ora si mai am un contract civil de 7 ore,desi lucrez de luni pana sambata de la 9-19.Cand au venit controale de la ITM, la firma ni s-a spus sa spunem ca 1 ora vindem bilete si 7 ore facem publicitate. Tinan cont ca in sept. se fac 12 luni neintrerupte pe cartea de munca, pot beneficia de concediul pt.cresterea copilului pana la 2 ani? cineva mi-a spus ca nu pt.ca nu am 8 ore pe cartea de munca.Ce pot face pt.a beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului?astept raspuns. la adresa dani_el71@yahoo.com Multumesc anticipat!
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de timpul de munca (norma intreaga sau timp partial), ci de realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
Prin urmare, daca indepliniti aceasta conditie beneficiati de indemnizatia pentru CCC.
1. OUG 148/2005 spune ca beneficiati de indemnizatie de CCC pana la 2 ani daca in cele 12 luni premergatoare nasterii aveti venituri profesionale supuse impozitariisi... atat.
2. Deci nu conteaza daca ati avut CIM cu o ora sau 8 ore.
da, puteti beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului.
Multumesc mult pt.raspunsul d-voastra:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic, indemnizatie rge rge Buna ziua, as dori daca se poate sa-mi raspundeti si mie la cateva intrebari sau sa ma ajutati cu un sfat...sunt asociat unic la o firma care momentan are ... (vezi toată discuția)
Somaj--ccc pana la 2 ani kytyna kytyna Buna ziua,As vrea si eu un raspuns din partea dvs.Sunt in somaj maine este ultima viza si se pare ca sunt insarcinata in 7 saptamini(primele investigati) nu ... (vezi toată discuția)
Concediu pt.cresterea copilului raduna corina raduna corina Buna ziua, am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati,daca se poate. Lucrez din sept.2009 la o firma si am un contract individual de munca in care imi este ... (vezi toată discuția)