avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj--ccc pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj--ccc pana la 2 ani

Buna ziua,As vrea si eu un raspuns din partea dvs.Sunt in somaj maine este ultima viza si se pare ca sunt insarcinata in 7 saptamini(primele investigati) nu stiu ce sa fac ptr. a beneficia de CCC pana la 2 ani.Va dati seama ca orice angajator se fereste de mine, daca m-as intelege cu un angajator sa-mi platesc eu cartea de munca ,ar putea sa ma angajeze cu 4 ore sa platesc mai putin sau ce "posibilitati" as mai avea va. multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:37, 16 Aprilie 2010
Trebuie sa realizati venituri supuse impozitarii 12 luni inaintea nasterii copilului.
Programul de lucru nu conteaza, contributiile la bugete le platiti dv., dar cu venitul aveti solutii pentru a plati impozitul prin firma?
1. Poate fi si un contract individual de munca cu o ora pe zi.
2. Va costa mai ieftin.
multmesc mult pentru sfat .Astazi am pus ultima viza si se termina somajul pe 20.04. am rugat niste prieteni sa-mi ia cartea de munca la ei la firma,au fost de acord cu conditia sa nu-i coste nimic.Am inteles eu bine ca pot incheia contract pe 4ore si pot beneficia de cei 600 ron ?sau indemnizatia va fi fractionata in raport de programul de lucru.?.incheierea contractului trebuie facut in urmatoarea zi cu incetarea somajului? v-as multumi pentru sfat ptr. ca nu stiu de unde sa obtin toate aceste informati .
1. Contractul individual de munca trebuie incheiat cu ziua in care va inceteaza somajul.
2. Nu conteaza cel fel de contract aveti (cu 8 ore sau mai putin), veti beneficia de indemnizatie de CCC pana la 2 ani.
3. Cum v-am spus si mai sus, contractul individual de munca poate fi si cu o ora pe zi, astfel va costa mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc, angajare pe perioada determinata, somaj marcigr8 marcigr8 Am o prietena, ea la data de 24 martie 2012 a iesit din CCC, a fost angajata la o firma cu perioada determinata pentru o luna ( proba). Acum a auzit ca nu ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie crestere copil in cazul de fata? glo glo am contract de munca cu 4 ore/zi . in cazul meu beneficiez de concediu pt cresterea copil si indemnizatie.am doi ani cu vechime de 4ore/zi. multumesc (vezi toată discuția)
Angajare pfa Yvonne88 Yvonne88 Buna ziua. As vrea un raspuns urgent. Daca ma angajez la o PFA cu un program de 2 ore pe zi am dreptul la somaj, sanatate, indemnizatie copil etc.? Si o alta ... (vezi toată discuția)