Buna ziua, as dori daca se poate sa-mi raspundeti si mie la cateva intrebari sau sa ma ajutati cu un sfat...sunt asociat unic la o firma care momentan are activitatea suspendata.....cartea mea de munca se afla la Casa de pensii unde platesc lunar de cativa ani...in 2007 am nascut un copil si nu am putut beneficia de indemnizatie....s-au terminat cei 2 ani de crestere copil si vroiam sa stiu pentru o eventuala sarcina ce optiuni as avea ca sa pot beneficia de acea indemnizatie....as putea radia firma iar cartea de munca sa o pot baga la o firma unde sa cotizez macar pt 4 ore tip de 12 luni ?..sau as putea in cazul in care se radiaza firma neavand nici un venit sa beneficiez cumva de somaj?va multumesc
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri profesionale supuse impozitului pe venit (salariu, PFA, conventie civila etc.).
2. Plata contributiilor la Pensii si Sanatate nu va ajuta la aceasta, nu este o conditie de acordare a indemnizatiei pentru CCC.
3. Puteti sa va angajati cu contract individual de munca (nu conteaza daca este cu 8 ore pe zi sau mai putin de 8 ore). Important este sa aveti 12 luni, asa cum am spus mai sus.