avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre prenatal

Buna ziua.am o nelămurire daca ma poate ajuta cineva...sunt însărcinată in câteva săptămâni,momentan nu am un loc de munca dar de curând am venit din germania unde am muncit cu contract de munca timp de 8 luni.menționez ca înainte de a pleca din tara am muncit si in tara. Daca am pe cartea de munca câțiva ani lucrați (cam 3)pot beneficia de cei 800 de lei după nasterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:17, 15 Aprilie 2015
nu insa aveti o posibilitate: va puteti inscrie la o facultate .numai asa puteti beneficia de acei 800 ron
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trenuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca veti naste in decembrie cele 12 luni eligibile sunt ianuarie - decembrie 2015.

3. - Daca in aceste 12 luni ati lucrat o perioada legal in Germania se iau in calcul si acele luni lucrate acolo.
- Conditia este ca de la revenirea din Germania si pana la nasterea copilului sa aveti venituri din salarii in Romania sau perioade asimilate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului amales amales buna ziua ,va rog sa imi ziceti daca pot obtie prenatal in romania daca am muncit in germania 2 ani dar in aprilie am venit in romania in aprilie si atunci ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru tata nuty40 nuty40 sotia mea urmeaza sa nasca zilele acestea.pina sa afle ca este insarcinata a renuntat la locul de munca din cauza condiitilor.exista din partea primariiei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil calin1992 calin1992 Buna seara! Sora mea poate beneficia de indemnizatie crestere copil timp de doi ani daca a muncit in perioada 01 septembie - 01 decembrie si pe data de 18 ... (vezi toată discuția)