avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc pentru tata

sotia mea urmeaza sa nasca zilele acestea.pina sa afle ca este insarcinata a renuntat la locul de munca din cauza condiitilor.exista din partea primariiei vreun ajutor de sprijin crestere copil?(am auzit ca ar fi)eu am lucrat in germania cu contract de munca apoi si in tara dar nu am lucrat consecutiv ce conditii sint sa pot lua eu concediu crestere copil?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:41, 25 Iunie 2015
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta acestuia o persoana trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (elev sau student la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Sunt acceptate si perioadele lucrate legal in strainatate (UE).

3. Daca nasterea are loc in iunie cele 12 luni eligibile sunt iulie 2014 iunie 2015.

4. - Spuneti ce statut ati avut si dvs. si sotia in fiecare din aceste 12 luni.
- Poate gasim ca unul dintre dvs. va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului amales amales buna ziua ,va rog sa imi ziceti daca pot obtie prenatal in romania daca am muncit in germania 2 ani dar in aprilie am venit in romania in aprilie si atunci ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului symonane symonane Buna ziua! Eu lucrez la o firma din data de 11.02.2013 si am ramas insarcinata, eu ar trebui sa nasc pe 17.05.2014. Deoarece am o sarcina cu probleme o sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate IoanaFD IoanaFD Buna ziua, as avea o intrebare legata de concediu de maternitate. Daca in anul dinaintea nasterii copilului, ma aflam in concediu fara plata, este posibil ca ... (vezi toată discuția)