Buna ziua! Eu lucrez la o firma din data de 11.02.2013 si am ramas insarcinata, eu ar trebui sa nasc pe 17.05.2014. Deoarece am o sarcina cu probleme o sa intru in risc maternal pe data de 30.11.2013. Intrebarea mea este urmatoarea: o sa beneficiez de indemnizatia de 2 ani pentru cresterea copilului in conditiile in care eu nu am inca un an de zile si o sa intru si in risc maternal? Va multumesc.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale de orice fel, concediu de maternitate etc.)
2. Asadar perioadele de concedii medicale sunt asimilate celor de obtinere de venituri si se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC.
3. Daca veti naste in mai 2014 cele 12 luni eligibile sunt iunie 2013 - mai 2014 asa ca veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.