avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de risc maternal, indemnizatia de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de risc maternal, indemnizatia de crestere copil

sunt insarcinata in 14 saptamani vreau sa intru in concediu de risc maternal ca nu ma simt foarte bn... am la locul de munca 7 luni de la angajare exista posibilitatea sa nu mai iau indemnizatia de crestere copil daca sunt in concediu de risc maternal??
Cel mai recent răspuns: angela87 , utilizator 20:56, 24 Martie 2014
Perioadele de concedii medicale de toate felurile (inclusiv concediul de risc maternal si cel de maternitate) sunt perioade asimilate celor de obtinere de venituri din salarii si sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
multumesc pentru raspuns.... deci o sa primesc indemnizatia de crestere copil si daca nu am avut 12 luni de zile muncite zi de zi la locul de munca..... deci pot sa intru in concediu de risc . va multumesc
Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si de indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
multumesc foarte frumos. o sera placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului symonane symonane Buna ziua! Eu lucrez la o firma din data de 11.02.2013 si am ramas insarcinata, eu ar trebui sa nasc pe 17.05.2014. Deoarece am o sarcina cu probleme o sa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil + indemnizatie? narcidani narcidani buna ziua sunt angajata din 12.decembrie. 2012 si tocmai am aflat ca sunt insarcinata,tinand cont ca lucrez intr-o fabrica 8h/zi doar in picioare si cu stres ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua si imi cer scuze daca deranjez! Sotia mea munceste in functia de bucatar la un hotel din Bucuresti din luna decembrie 2013 (cu acte in regula). Ea ... (vezi toată discuția)