avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru CCC

VA ROG DACA PUTETI SA-MI RASPUNDETI SI MIE LA O INTREBARE, SUNT INSARCINATA IN 2 LUNI SI NU AM UN LOC DE MUNCA , CARTEA DE MUNCA ESTE INCHISA CU DATA DE 1 IUNIE 2009 DE ATUNCI NU AM MAI LUCRAT NICAIERI (AM FOST ANGAJATA LA FIRMA MEA TIMP DE 10 ANI SI AM INTRERUT ACTIVITATEA ) CE AM DE FACUT IN ACEASTA SITUATIE, POT SA MERG LA CASA DE PENSII SI SA-MI PLATESC DIN URMA ADICA 1 IULIE 2010 CA SA POT BENEFICIA DE INDEMNIZATIA DE CRESTERE COPIL PANA LA 2 ANI, SAU UNDE MA POT ADRESA, VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS DE LA DVS.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 31 Decembrie 2010
Buna ziua !
Nu puteti face acest lucru ( plata CAS) si , in aceste conditii , nu veti beneficia de indemnizatie CIC ...
1. Plata contributiilor la fonduri nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC.
2. OUG 111/2010 spune ca beneficiaza de indemnizatie pentru CCC persoanele care au realizat, in cele 12 luni premergatoare nasterii venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.
Singura posibilitate este sa incheiati din urma fie un contract de prestari servicii, fie un contract individual de munca, bineinteles cu suportarea consecintelor privind nerespectarea prevederilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil elvirap elvirap Buna ziua, Din data de 1 aprilie voi ramane fara loc de munca in urma unei concedieri colective.Daca incepand cu aceasta data voi incheia contract individual ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? vioado vioado sunt in somaj, pe data de 24 aprilie 2011 termin somajul si as dori sa raman insarcinata, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil (cei 2 ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta, cum pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? diadianaa diadianaa Buna ziua.Sunt studenta la drept,invatamant frecventa redusa..Nu lucrez,deci nu am carte de munca.Sunt casatorita si am o intrebare: in caz ca raman ... (vezi toată discuția)