avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Din data de 1 aprilie voi ramane fara loc de munca in urma unei concedieri colective.Daca incepand cu aceasta data voi incheia contract individual cu Casa de Asigurari de Sanatate voi putea beneficia de indemnizatie crestere copil? Inca nu sunt insarcinata dar ne dorim un copil cat mai curand. Mentionez ca am un salariu maricel si nu ma avantajeaza sa intru in somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:29, 6 Martie 2011
1. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. OUG 111/2010 spune ca trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri impozabile provenite din salarii, activitati independente sau activitati agricole sau din perioade asimilate acestora.
3. Ar fi bine sa cititi OUG 111/2010 si Normele de aplicare a ei si sa vedeti poate gasiti o solutie care sa va avantajeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai am serviciu din iulie 2010 si somaj din decembrie 2010. pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? iulia.balan iulia.balan Buna seara! Am aflat de curand ca sunt insarcinata,dar e o problema,nu stiu daca mai bneficiez de ajutor de nastere,sunt somera din iulie 2010 s nu mai am ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? vioado vioado sunt in somaj, pe data de 24 aprilie 2011 termin somajul si as dori sa raman insarcinata, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil (cei 2 ... (vezi toată discuția)
Ccc dupa concediu fara plata natalia20 natalia20 Buna ziua. De o perioada sunt in concediu fara plata de la actualul loc de munca. De curand am nascut si as dori sa stiu daca pot solicita celor de la ... (vezi toată discuția)