avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu mai am serviciu din iulie 2010 si somaj din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu mai am serviciu din iulie 2010 si somaj din decembrie 2010. Pot beneficia de indemnizatie pentru CCC?

Buna seara! Am aflat de curand ca sunt insarcinata,dar e o problema,nu stiu daca mai bneficiez de ajutor de nastere,sunt somera din iulie 2010 s nu mai am somaj din 21 ianuarie 2011 cand mi s-a inchis cartea de munca.
Intrebarea mea e daca mai pot beneficia de indemnizatia postnatala ?
As putea sa imi bag cartea de munca la o firma si sa imi platesc eu contributiile ,dar asta din aprilie 2011 cam pana in noiembrie cand s-ar naste copilul?
Sau sa imi deschid o Inreprindere individuala si sa imi platesc prin ea contributiile?
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
iulia.balan, utilizator
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 15:30, 5 Aprilie 2011
Nu mai puteti beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului, trebuia sa cotizati de acum trei sau 4 luni pana nasteati, deoarece trebuie sa fiti asigurata cu 12 luni pana in momentul nasterii.
Puteati sa incheiati si un contract de asigurat cu Casa de Pensii.
Totusi mergeti la Directia Muncii din judetul dv si solicitati informatii si acolo.
1. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri provenite din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concediu medical, concediu de maternitate, eleva, studenta la zi etc.).
Da, asa este, acum am citit cu atentie, nu se mai ia in calcul contributia la casa de pensii.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
aly_yoana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului nicolle45 nicolle45 Fiica mea este angajata din 5 mai 2011, a ramas insarcinata si naste intre 15-20 februarie 2012. Intra in concediu de maternitate dupa ce naste. Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Pot plati din mana pentru pensie, sanatate si vechime pe cartea de munca? ada_mazuru ada_mazuru Buna ziua as dori sa stiu daca pot plati din mana pentru cartea de munca (sa mearga vechimea) si pentru pensie si sanatate, sa fiu asigurata sa pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi platesc din urma cartea de munca claudiav92 claudiav92 Pot sa imi platesc din urma cartea de munca? Si asi mai avea o intrebare sunt eleva la liceul cu frecventa redusa daca raman insarcinata beneficiez de prenatal (vezi toată discuția)