Buna seara! Am aflat de curand ca sunt insarcinata,dar e o problema,nu stiu daca mai bneficiez de ajutor de nastere,sunt somera din iulie 2010 s nu mai am somaj din 21 ianuarie 2011 cand mi s-a inchis cartea de munca.
Intrebarea mea e daca mai pot beneficia de indemnizatia postnatala ?
As putea sa imi bag cartea de munca la o firma si sa imi platesc eu contributiile ,dar asta din aprilie 2011 cam pana in noiembrie cand s-ar naste copilul?
Sau sa imi deschid o Inreprindere individuala si sa imi platesc prin ea contributiile?
Nu mai puteti beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului, trebuia sa cotizati de acum trei sau 4 luni pana nasteati, deoarece trebuie sa fiti asigurata cu 12 luni pana in momentul nasterii.
Puteati sa incheiati si un contract de asigurat cu Casa de Pensii.
Totusi mergeti la Directia Muncii din judetul dv si solicitati informatii si acolo.
1. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri provenite din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concediu medical, concediu de maternitate, eleva, studenta la zi etc.).