avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot plati din mana pentru pensie, sanatate si vechime ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot plati din mana pentru pensie, sanatate si vechime pe cartea de munca?

Buna ziua as dori sa stiu daca pot plati din mana pentru cartea de munca (sa mearga vechimea) si pentru pensie si sanatate, sa fiu asigurata sa pot beneficia de concediu de crestrea copilului???
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:43, 16 Noiembrie 2011
Cred ca da, se incheie contract cu casa de pensii si casa de sanatate, se stabileste un salariu si la acel salariu se platesc cas-uri. Pt. o gravida acum cred ca tr. sa aibe platit un an inainte(dar nu stiu sigur - mai interesati-va).
1. - Puteti plati contributiile legale prin contracte de asigurare incheiate ci Casa de Pensii si cu Casa de Asigurari de Sanatate.
- Plata acestora va asigura stagiu de cotizare la pensie si la sanatate.

2. - Plata acestor contributii nu va ajuta ala a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
- Pentru a beneficia de CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri impozabile provenite din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate, eleva, studenta la zi etc.).

3. Incercati sa incheiati un CIM cu timp partial (si cu o ora pe zi) si veti putea beneficia de CCC.

4. Daca stiti data prezumata a nasterii copilului spuneti ce statul aveti/veti avea in fiecare luna din cele 12 luni premergatoare si va spun daca veti putea beneficia de CCC.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Roxana Popa Roxana Popa buna ziua,in cazul in care am lucrat 3 luni si acum platesc cartea de munca din mana voi putea primi indemnizatia de crestere pt copil?de asemenea daca am un ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil danielam123 danielam123 Buna ziua.eu nu lucrez si as vrea sa va intreb daca platesc un an stagiu de cotizare la casa de pensii pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?va ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)