avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie crestere copil

Buna ziua.eu nu lucrez si as vrea sa va intreb daca platesc un an stagiu de cotizare la casa de pensii pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:09, 13 Martie 2015
Va trebuie asigurare la casa de sanatate.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile poate sa beneficieze el de CCC sau mai bine poate solicita stimulentul de insertie de 500 lei lunar de la data nasterii copilului si pana acesta implineste 2 ani.
- Adica primeste si salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
- Lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie o luati de la Primarie unde veti si depune apoi actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal baltamircea baltamircea Daca sotia nu lucreaza si plateste din mana la casa de pensii poate beneficia de prenatal? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna ziua Am si eu nevoie de o informatie va rog. Cumnata mea a aflat ca este insarcinata, momentan nu lucreaza dar in trecut a lucrat la diverse companii, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil annk07 annk07 Buna ziua, In momentul de fata sunt insarcinata in 6 luni, urmand ca prin octombrie, inceputul lunii noiembrie sa nasc. Vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)