avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua
Am si eu nevoie de o informatie va rog.
Cumnata mea a aflat ca este insarcinata, momentan nu lucreaza dar in trecut a lucrat la diverse companii, cel mai putin a intr-o firma a activat aproximativ 9 luni si cel mai mult a lucrat 3 ani la o alta companie. Va rog sa imi spuneti daca, nu este angajata, poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, o ajuta intr`un fel anii pe care i-a adunat in trecut pe cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: ruxandra-daniela20 , utilizator 16:07, 28 Martie 2015
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Activitatea din anii de dinainte de cele 12 luni eligibile nu are nici o relevanta in a beneficia de CCC.

3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile de mai sus poate sa beneficieze el de CCC sau, mai bine, de stimulentul de insertie de 500 lei lunar de la data nasterii copilului si pana ce acesta implineste 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.
- Lista cu actele neceare pentru stimulentul de insertie o ia de la Primarie unde si depune apoi actele.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil roxanagabriela12 roxanagabriela12 Buna ziua!Imi cer scuze pt deranj...am si eu o nelamurire si poate ma puteti ajuta dvs.Eu sunt insarcinata in 5 luni aproape si nu lucrez dinainte sa aflu ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului Laur250 Laur250 Buna Seara, Sunt in situatia urmatoare: sotia mea este insarcinata si urmeaza sa nasca anul acesta in iulie, ea nu lucreaza si nu a lucrat in ultimile 12 ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de orice fel de ajutor de la stat... ralu_eu ralu_eu Buna ziua! Nu lucrez din aprilie 2015 si doresc sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de cresterea copilului daca imi platesc contributia la stat aferenta ... (vezi toată discuția)