avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!Imi cer scuze pt deranj...am si eu o nelamurire si poate ma puteti ajuta dvs.Eu sunt insarcinata in 5 luni aproape si nu lucrez dinainte sa aflu ca sunt insarcinata.Sotul meu lucreaza cu carte de munca in mai face 12 luni pe cartea de munca si eu in aprilie la sfarsit nasc.M-ar interesa sa aflu daca sotul meu poate beneficia de indemnizatie de crestere copil fara ca el sa intrerupa activitatea la locul de munca,avand in vedere ca eu nu beneficiez de prenatal.Daca se poate sa imi spuneti si unde trebuie sa mergem pt a ne interesa de actele necesare dosarului.Va multumesc frumos si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: roxanagabriela12 , utilizator 16:14, 26 Noiembrie 2013
1. Pentru ca sotul sa beneficieze de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aiba venituri din salarii.

2. Deoarece veti naste in aprilie 2014 cele 12 luni eligibile sunt mai 2013 - aprilie 2014.

3. - Daca sotul a avut cel putin o zi de salariu in mai 2013 atunci va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Nu poate sa ia si salariu si indemnizatie pentru CCC.
- Pe perioada de CCC se suspenda contractul individual de munca.

4. Deoarece dvs. nu puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) sotul poate beneficia de indemnizatie pentrui CCC incepand cu data nasterii copilului.

5. - Daca sotul indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC atunci ar fi mai bine sa solicite stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica lucreaza si primeste salariu iar statul ii mai da 500 lei lunar.
- Stimulentu de insertie il poate primi tot cu data nasterii copilului.
Am inteles cred ca e mult mai ok stimulentul de insertie si sa lucreze in continuare.Unde ne putem interesa de actele necesare daca stii la primaria sectorului caruia apartinem??Multumesc frumos
Am inteles ca in ultimele 12 luni dinainte sa se nasca copilul mama sa nu aibe niciun venit pt ca tatal sa beneficieze de stimulentul de insertie.Si eu in luna in care am ramas insarcinata adica in august atunci am incetat activitatea fara sa stiu ca eu sunt insarcinata.Ce ne sfatuiti sa facem.Multumesc
1. Va interesati la Primaria de sector ce acte va trebuie pentru stimulentul de insertie.

2. - Daca la data cand trebuia sa intrati in concediu de maternitate nu indeplineati conditiile pentru acesta inseamna ca nu puteti beneficia de indemnziatie pentru conecdiul de maternitate.
- Asa ca sotul poate beneficia de stimulentul de insertie de la data nasterii copilului.

3. Veti mai beneficia si de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
Va multumesc din suflet pt timpul acordat si pt lamurire o zi buna va doresc multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna ziua Am si eu nevoie de o informatie va rog. Cumnata mea a aflat ca este insarcinata, momentan nu lucreaza dar in trecut a lucrat la diverse companii, ... (vezi toată discuția)
Posibilitate plata contributii persoana fara loc de munca eugenia78 eugenia78 buna ziua. as dori sa imi spuneti si mie daca raman fara munca si sotul ma ia in intretinere pt sanatate , eu imi pot plati celelalte contributii catre somaj, ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil danielam123 danielam123 Buna ziua.eu nu lucrez si as vrea sa va intreb daca platesc un an stagiu de cotizare la casa de pensii pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?va ... (vezi toată discuția)