buna ziua. as dori sa imi spuneti si mie daca raman fara munca si sotul ma ia in intretinere pt sanatate , eu imi pot plati celelalte contributii catre somaj, pensie... si daca in acest timp raman insarcinata , pot beneficia de acei bani pt cresterea copilului? sa spuneti va rog unde ma pot adresa pt informatii? va multumesc anticipat
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. Plata contributiilor la pensie si somaj nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC ci numai la stagiul de cotizare respectiv.
3. - Dar daca sotul indeplineste conditiile poate sa beneficieze el de indemnziatie pentru CCC sau de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica merge la serviciu si primeste salariu si de la stat mai primeste si 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
4. - Cititi OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si Normele de aplicare a ei.
- Sau va adresati Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie.
Ccc pentru tata
ggrumezescu
Buna ziua,
Voi naste intr-o saptamana si am cateva nelamuriri cu privire la depunerea dosarului pentru crestere copil ( am intrebat si la agentiile sociale ... (vezi toată discuția)